Facebook Pixel Έκανε το 15/15 και τώρα... χαλαρά
| 2015-12-20 11:10:00

Έκανε το 15/15 και τώρα... χαλαρά

Έκανε το 15/15 και τώρα... χαλαρά

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό του 15/15, το πέρασμα από τη Λέσβο και την Καλλονή, όπως και το γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Tην ώρα που οι Ολυμπιακοί, γράφοντας στον Άγιο Βασίλη τις επιθυμίες τους, είναι σίγουρο ότι θα απαιτήσουν έναν κεντρικό αμυντικό, η ομάδα τους, ολοκλήρωσε με τρόπο κυριαρχικό το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Για να σας πω την αλήθεια ο όρος «πρωταθλητής χειμώνα» πάντα μου προκαλούσε αηδία.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε «συμπρωτεύουσα», μόνο στην Ελλάδα έχουμε κόμματα με διαφορετικά χρώματα και απόψεις αλλά με ίδιο τρόπο... ιππασίας πάνω μας, μόνο στην Ελλάδα έχουμε εφεύρει ορολογίες, ε, το «πρωταθλητής χειμώνα» είναι μέσα σε αυτές.

Πρωταθλητής είναι ένας. Αυτός που σηκώνει την κούπα την άνοιξη. Στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα λοιπόν, ο Ολυμπιακός έκανε 15/15 νίκες και την ώρα που επαναλαμβάνω οι φίλοι της ομάδας σίγουρα ζητάνε μεταγραφή, ο Σίλβα ζήτησε τους τρεις βαθμούς με τον Πανιώνιο. Ναι, έσπασε και το ρόδι, έφαγε και τη γαλοπούλα και είδε αμέσως… Νέα Σμύρνη ο Πορτογάλος που έφυγε καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο της ομάδας του στο γήπεδο της Μυτιλήνης. Η σταθερότητα του Ολυμπιακού, η σωστή προσέγγιση και η τεράστια ποιότητα των περισσότερων ποδοσφαιριστών του, ήταν τα «κλειδιά» για το απόλυτο τριπόντων μέχρι τώρα. Οι αντίπαλοί του στον δεύτερο γύρο θα ‘χουν εκπληκτικό κίνητρο: Να του αποσπάσουν έστω ισοπαλία. Δεν είναι εύκολο, αλλά δε θα είναι και δύσκολο, αν οι Πειραιώτες χαλαρώσουν όταν ξαναρχίσουν τα ματς. Γιατί τις επόμενες μέρες επιβάλλεται να χαλαρώσουν, να ηρεμήσουν, να διασκεδάσουν και να ζήσουν κι αυτοί στο πνεύμα των ημερών. Άνθρωποι είναι…

Για να πω την αλήθεια λοιπόν, αν υπήρχε μια μεγάλη απορία στο ματς της Μυτιληνής, αυτή ήταν πως θα αντιδρούσαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά από την περίεργη τριάδα υποχρεώσεών τους. Την ήττα με την Άρσεναλ, το 1- 0 με τον Παναιτωλικό που έκανε ορισμένους να αποδοκιμάσουν και το ματς στην Ριζούπολη, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε χωρίς βέβαια να –χρειαστεί- να καταπλήξει. Πριν προλάβεις ωστόσο να «διαβάσεις» ένα ματς, πρέπει να έχεις μελετήσει όλες τις συνθήκες. Και κυρίως τον αντίπαλο. Ο Απόλλωνας μεσοβδόμαδα έβαλε πολύ πιο δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» απ’ ότι η Καλλονή. Η βαθμολογία σε αυτό το παιχνίδι δικαιώθηκε από το πρώτο λεπτό. Ο πρώτος έπαιζε με τον τελευταίο. Κανένα σθένος από πλευράς γηπεδούχων, που είδαν έναν παίκτη στο πρώτο τέταρτο να κάνει ό,τι θέλει την αριστερή τους πλευρά. Αποκλειστικά και μόνο έναν παίκτη.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, έπαιρνε τους διαδρόμους, από την εσωτερική κίνηση των Τσόρι- Φορτούνη και έπαιζε όπως κάποτε ο Ρομπέρτο Κάρλος. Έτσι φάνταζε ο Νορβηγός και ήταν ζήτημα χρόνου, το πότε ο Ολυμπιακός θα είχε αποτέλεσμα από εκείνη την πλευρά. Τούτη τη φορά, δεν είχε υπερφόρτωση το παιχνίδι του Σίλβα. Απομόνωση είχε, που λένε και στο μπάσκετ. Ο Φορτούνης έκλεινε εσωτερικά, ο Ελαμπντελαουί στα «ένας με ένας» και από εκεί ήρθε η φάση του πέναλτι για το 0- 1, από εκεί ήρθε στα... καπάκια και το δοκάρι του Ντουρμάζ, από εκεί κυριάρχησαν οι νταμπλούχοι. Η Καλλονή δεν ήταν ικανή να δουλέψει ούτε καν με αντεπιθέσεις. Και επειδή στόχος των γηπεδούχων ήταν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή τους, απλά απέτυχαν με συνοπτικές διαδικασίες. Όταν έμειναν και με δέκα τα πάντα πλέον ήταν στην διακριτική ευχέρεια της ομάδας του Πειραιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αποφάσιζαν σε τι ρυθμό θα πήγαινε ο αγώνας, σε ποιο τέμπο θα οδηγούσαν την αναμέτρηση, πόσο θα πίεζαν, πόσο θα σφυροκοπούσαν, πόσο θα έκαναν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων τους. Πάντως τρίτο τέρμα στο 45λεπτο δε σημείωσαν οι παίκτες του Σίλβα, αλλά το παιχνίδι το είχαν κερδίσει από το πρώτο πεντάλεπτο. Με τον τρόπο που πάτησαν χορτάρι και κινήθηκαν πάνω σε αυτό.

Η ταχύτητα όσο πέρναγε έπεφτε για τον Ολυμπιακό. Ναι, φάσεις να σκοράρει είχε κι άλλες, χωρίς όμως να φτάσει σε κάποια τρανταχτή. Δυο - τρεις φορές ο Ιντέγε πήγε να τα κάνει όλα μόνος, τα άκρα σιώπησαν, ο Τσόρι μέχρι να βγει ήταν περισσότερο δημιουργικός, παρά …εκτελεστικός. Η αλήθεια είναι, ότι με παίκτη παραπάνω και με το ματσάκι τελειωμένο δεν είχαν όρεξη να ζορίσουν την Καλλονή, η οποία ξεθάρρεψε και μπράβο της στο τελευταίο δεκάλεπτο, πατώντας κάποιες φορές την περιοχή του Ρομπέρτο. Ένας αγώνας που ήδη ξεχάστηκε, όσον αφορά στα 90 λεπτά. Γιατί αν δούμε τη στατιστική , αν εξετάσουμε την βαθμολογία, το τρίποντο στη Λέσβο, ολοκλήρωσε ένα πρώτο γύρο με 15/15 νίκες. Ο Σίλβα και οι παίκτες του έχουν κάθε δικαίωμα να πιουν ένα ποτήρι κρασάκι παραπάνω τούτες τις μέρες…

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags