Μία τεράστια νίκη στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ πανηγύρισε ο Πανθρακικός, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού, με τον Ροτζέριο Μάρτινς να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 25'.

Ανούσιο ματς από το Τριφύλλι, που έμεινε σωστά με 10 παίκτες στο 85' λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Κουτρουμπή, τραγικό κοουτσάρισμα από τον Στραματσόνι, που έκανε δύο αλλαγές στο 87'!

Ο Πανθρακικός πλέον φτάνει τους 11 βαθμούς και κρατά ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή στην Super League. Θυμίζουμε πως Ατρόμητος και Παναιτωλικός είναι στους 16. 

Γκολάρα ο Πανθρακικός, κακός (με δοκάρι) ο ΠΑΟ!

Οι δύο ομάδες, παρά το πολύ κρύο (4 βαθμούς), μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος και η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω. Μάλιστα, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν στο 8ο λεπτό ο Νάνο έβγαλε την σέντρα, ο Καλτσάς έπιασε το σουτ από κοντά, όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Η φάση αυτή ...άναψε για τα καλά το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους στα επόμενα λεπτά να βγαίνουν μπροστά και να πιέζουν. Το Τριφύλλι από την άλλη, αναπτυσσόταν μόνο από τα δεξιά, ενώ στα μετόπισθεν είχε σημαντικό πρόβλημα, με τον Βέμερ να απουσιάζει μονίμως.

Τελικά, στο 25' ο Πανθρακικός κατάφερε να κάνει το 1-0 με τον Ροτζέριο Μάρτινς, ο οποίος σούταρε ανενόχλητος εντός περιοχής, μετά από ωραία συνεργασία των Ντιγκινί και Χασομέρη! Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης και υποχρέωσε τους παίκτες του Στραματσόνι να πιέσουν πιο ψηλά, κάτι που λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό ο Στιλ βγήκε εκτός περιοχής και πρόλαβε να διώξει την μπάλα προ του Ντιγκινί, που είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας. Το ημίχρονο έκλεισε τελικά στο 1-0, αν και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 41' με την κεφαλιά του Καρέλη, που κατέληξε στο δοκάρι.

Δοκάρι, κόκκινη και αλλαγές με μεγάλη καθυστέρηση!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα, από τα πρώτα λεπτά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για την ισοφάριση, ενώ στο 54' ο Καρέλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Αυτή όμως ήταν η μοναδική καλή στιγμή για το Τριφύλλι, που δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και περιοριζόταν σε πάσες στη μεσαία γραμμή. Για αυτό τον λόγο, ο Στραματσόνι αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ατζαγκούν, αντί του Νάνο και να γυρίσει στην άμυνα τον Πράνιτς. Αυτό πάντως, δεν φάνηκε να του βγαίνει στο χορτάρι...

Από την αλλαγή και μετά, ο Πανθρακικός έβρισκε πιο εύκολα χώρους και παρότι δεν είχε την κατοχή, ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις καλύτερες ευκαιρίες. Στο 70' ο Σάντσεθ, στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ντιγκινί.

Και ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να τα παίξει όλα για όλα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς στο 85' ο Κουτρουμπής αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Στραματσόνι στο σημείο εκείνο, με μεγάλη καθυστέρηση, έριξε στο παιχνίδι τους Αμπέντ και Πέτριτς αντί των Κλωναρίδη και Καλτσά που ήταν σε κακή βραδιά, ενώ ο Εσιέν πέρασε στο κέντρο της άμυνας. Τα πράγματα δεν άλλαξαν σημαντικά και έτσι στο 93ο λεπτό οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη!
 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης -Παπαγεωργίου, Σερφά (56' λ.τ. Χρήστου), Μελίσσης, Ποτπουρίδης- Λαδάκης, Μεχία- Ροτζέριο (86' Ιγκορ), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (46' Χαβίτο)- Ντιγκινί. 

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ -Βέμερ, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο (64' Ατζαγκούν)- Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς- Καλτσάς (86' Αμπεϊντ), Κλωναρίδης (88' Πέτριτς), Καρέλης.

Διαιτητής: Τ. Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου).