Τέλος στο νικηφόρο σερί των τριών αγωνιστικών, αλλά και στο αήττητο των πέντε σερί αγώνων, το οποίο και είχε η Κέρκυρα, έβαλε ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν αυτή η οποία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους Κρητικούς, οι «κιτρινόμαυροι» όμως ήταν εκείνοι οι οποίοι κατάφεραν κόντρα στην ροή του αγώνα, να προηγηθούν στο σκορ χάρη σε τέρμα που πέτυχε στο 16΄ ο Κούρτι με κεφαλιά. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι Φαίακες ανέβασαν την απόδοση τους και στο 26΄ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Άλλα το οποίο δεν ήταν. Ο Γκόμες ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασίου.

Αυτό το οποίο δεν κατάφερε ο Γάλλος ακραίος αμυντικός των «κυανέρυθρων» σε εκείνο το χρονικό σημείο, το κατάφερε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σουάνης , ο οποίος ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Κόντος όταν στο 45΄ το σουτ του βρήκε στο χέρι του Άλλα, με συνέπεια το υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 47΄ η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε μια ανάσα από το 1-2 , το σουτ όμως του Ρέντζα αποκρούστηκε από τον Κουτζαβασίλη.

Η απάντηση από πλευράς Κέρκυρας, ήρθε στο 62΄ με το σουτ του Κόντου το οποίο και απέκρουσε με δυσκολία ο Αθανασίου , ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε στο 65΄ ο μέσος των Επτανήσιων. Ότι δεν κατάφεραν στις δύο αυτές περιπτώσεις οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν στο 77΄ με την κεφαλιά του Μάνου. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Κρητικοί κατάφεραν να διαχειριστούν με επιτυχία το υπέρ τους αποτέλεσμα, το οποίο έμελε να είναι και το τελικό της αναμέτρησης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Παρασκευαΐδης, Βενέτης, Ντιόγκο (76' Βλάχος), Κρητικός, Καρντόσο (46' Καμπάνταης), Φάμπιο (63' Μακρίδης), Ζορμπάς, Κόντος, Σουάνης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Γρομητσάρης, Άλλα, Κούτρης (60' Δωματάς), Ρέντζας, Φουκαράκης, Αυγενικού (69' Μπρουσέλης), Κούρτι, Στεφάνοβιτς, Μάνος (86' Γαρεφαλάκης), Παμλίδης.