Facebook Pixel Γιατί δεν βάζει ο Μάρκο τον Γιαννιώτα...
| 2015-12-29 01:01:00

Γιατί δεν βάζει ο Μάρκο τον Γιαννιώτα...

Γιατί δεν βάζει ο Μάρκο τον Γιαννιώτα...

Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος ...

Οι πολλές επιλογές και ο τρόπος παιχνιδιού του, οι δύο απαντήσεις

Ο Μάρκο δεν προτιμάει «εξτρέμ γραμμής», αλλά να μπαίνει προς τα μέσα
 
Καλώς ή κακώς είναι ένα ερώτημα για πολλούς φίλους του Ολυμπιακού: γιατί ο Μάρκο Σίλβα δεν έχει δώσει καθόλου ευκαιρίες στον Γιαννιώτα και έχει ζητήσει την παραχώρησή του κατά τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

•    Οι πληροφορίες από το Ρέντη λένε ότι η απάντηση έχει να κάνει με δύο θέματα. Ενα καθαρά πρακτικό κι ένα με το στυλ παιχνιδιού του νεαρού έξω δεξιά, που είναι αλήθεια ότι άρεσε στους «ερυθρόλευκους» στο μοναδικό επίσημο παιχνίδι που έπαιξε, έστω κι αν επρόκειτο για μόλις 25 λεπτά, στο 2-2 με τον Πλατανιά για το Κύπελλο στο Καραϊσκάκη.

•    Το πρακτικό κομμάτι έχει να κάνει με το ότι ο Ολυμπιακός στις θέσεις των ακραίων κυνηγών έχει πολλές επιλογές, με τους Ντουρμάζ, Σεμπά, Πάρντο, Ερνάνι, Κολοβού, αλλά και τη δυνατότητα και των Φορτούνη και Φουστέρ να παίξουν στα πλάγια.

•    Και το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού του Γιαννιώτα, που είναι κλασικός κυνηγός γραμμής, ενώ ο Μάρκο Σίλβα ζητάει επίμονα από τους ακραίους του κυνηγούς να κάνουν πολλές φορές κινήσεις προς τα μέσα και να γίνονται ουσιαστικά εσωτερικοί μέσοι αφήνοντας όλη την πλευρά στους ακραίους μπακ, τον Ομάρ και τον Μαζουακού. Δηλαδή, δεν θέλει απλά από τους εξτρέμ να κάνουν κίνηση προς την περιοχή και να γίνονται σέντερ φορ, κάτι που το κάνει ο Γιαννιώτας. Τους θέλει να μετατρέπονται σε εσωτερικοί χαφ, όπως π.χ. έκανε επί χρόνια ο Φουστέρ, που ξεκινούσε από αριστερά ή δεξιά, αλλά ποτέ δεν έμενε εκεί.

•    Ο Ντουρμάζ π.χ. το έχει αυτό το πράγμα -εδώ άλλωστε στην εθνική Σουηδίας έχει παίξει επανειλημμένως σε ρόλο εσωτερικού μέσου. Ο Σεμπά επίσης πολύ συχνά «κλίνει» προς τα μέσα. Ο Πάρντο το κάνει λιγότερο και ο Ερνάνι ακόμη πιο λίγο. Κι ίσως είναι ένας λόγος κι αυτός, που ο προπονητής τον έστειλε πίσω από εκεί που ήρθε… Κι ίσως ένας λόγος που ο Μάρκο έχει μία προτίμηση παραπάνω στον Κολοβό, σε σχέση με τον Γιαννιώτα, είναι ότι ο πρώην άσος του Πανιώνιου είναι τέτοιου στυλ, του αρέσει να μπαίνει προς τον άξονα, κάνει άρα σωστά την κίνηση την οποία θέλει ο προπονητής για να παίρνει ο Ολυμπιακός τη μάχη του κέντρου και να αφήνει δύο τόσο επιθετικογενείς ακραίους μπακ, όπως ο Ομάρ και ο Μαζουακού, να πάρουν όλη την πλευρά και να την παίξουν.

•    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μιλήσει με τον Γιαννιώτα και του έχει εξηγήσει κάποια πράγματα.

•    Από εκεί και πέρα, βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γιαννιώτας δεν έχει την πίκρα και τη στενοχώρια που δεν έχει πάρει ουσιαστικά ούτε… μισή ευκαιρία, αφού δεν έχει παίξει ούτε ένα… ολόκληρο ημίχρονο. Θεωρεί ότι το αξίζει κι είναι σίγουρος πως αν έπαιρνε έστω πέντε ευκαιρίες, τη δυνατότητα δηλαδή να έπαιζε σε πέντε παιχνίδια, θα είχε δείξει τις δυνατότητές του και δεν θα υπήρχε περίπτωση να συζητιέται δανεισμός του.

•    Για να είμαστε κι ειλικρινείς, ο Γιαννιώτας την περασμένη άνοιξη για να παίξει στον Ολυμπιακό απέρριψε προτάσεις άλλων ελληνικών ομάδων, μεγάλων, στις οποίες μάλιστα θεωρητικά θα μπορούσε να παίξει πολύ πιο εύκολα βασικός. Και τώρα βλέπει ότι στον Ολυμπιακό δεν είναι ούτε καν στη 18άδα…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/12/2015)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags