Facebook Pixel Κόλκας: Ο Σαββίδης κακομαθαίνει τον οργανισμό
| 2015-12-29 21:49:00

Κόλκας: Ο Σαββίδης κακομαθαίνει τον οργανισμό

Κόλκας: Ο Σαββίδης κακομαθαίνει τον οργανισμό

Σήμερα 29 του μηνός, μία ομάδα που είχε αποφασίσει να ενισχυθεί, θα είχε ενισχυθεί. Μία ομάδα που δεν έχει αποφασίσει να ενισχυθεί, μάλλον δεν θα ενισχυθεί. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Στον ΠΑΟΚ είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα βέβαια. Ο Ιβάν Σαββίδης δικαιολογημένα βλέπει το έλλειμα της ΠΑΕ για τη τρέχουσα σεζόν και κλοτσάει, όμως είναι θέμα χρόνου να πει το ναι για μία μεταγραφή.

Πάντα όταν σκέφτομαι έναν άνθρωπο που επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προσπαθώ να μπω στο μυαλό του. Να βάλει 1,5 εκατ. ευρώ πχ τον χειμώνα. Για ποιον ακριβώς λόγο;

Μα για να βγει δεύτερος, θα μου πει κάποιος. Και η απάντησή μου είναι πληρωμένη. Γιατί τώρα δεν μπορεί έτσι όπως είναι;

Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση, όμως η αλήθεια είναι πως δεν πείθει. Βασικά δεν πείθει για το αν είναι χειρότερος από ΠΑΟ και ΑΕΚ. Δεν το ξέρουμε, δεν το έχουμε ζήσει και δεν μπορούμε να το προβλέψουμε.

Η λογική λέει πως ο ΠΑΟΚ χωρίς Ευρώπη πλέον, κάτι που ΑΕΚ και ΠΑΟ είχαν από την αρχή της σεζόν, θα είναι πιο απελευθερωμένος.

Η λογική λέει επίσης πως ο Τούντορ θα αντιμετωπίσει λιγότερα προβλήματα τραυματισμών, η λογική λέει πως έχει στο μυαλό του πιο ξεκάθαρα τις δυνατότητες του ρόστερ απ ότι τον περασμένο Γενάρη. Όλα αυτά αρκούν για να βγει ο ΠΑΟΚ δεύτερος;

Προφανώς ναι, για να λέει ο Φρανκ Άρνεσεν πως πιστεύει στο πρότζεκτ. Από την άλλη βέβαια, ένα πρότζεκτ εξελίσσεται και η αλήθεια είναι πως από το καλοκαίρι φωνάζει η έλλειψη δημιουργικού χαφ. Όσο περνάνε οι εβδομάδες φωνάζουν και άλλες ελλείψεις, όχι όμως τόσο δυνατά όσο αυτή του δημιουργικού χαφ.

Μήπως ο Σαββίδης λοιπόν πρέπει να κάνει άλλη μία θυσία; Και μπαίνοντας στη θέση του μεγαλομετόχου τι απαντάνε οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος στην ερώτηση που θα μπορούσε να κάνει ο μεγαλομέτοχος. «Καλά εδώ σας πήρα τον Μπερμπάτοφ και δεν παίζει, πως μπορώ να εμπιστευτώ μία ακόμη μεγάλη επένδυση υπό την διαχείρισή σας»;

Ότι και να πει ο Σαββίδης έχει δίκαιο. Γιατί απλά αυτός πληρώνει και δεν βλέπει χαϊρι. Και το καλοκαίρι το χέρι μπήκε βαθιά στη τσέπη φέρνοντας τον καλύτερο διαθέσιμο για να στήσει ομάδα. Που δεν την βλέπει ακόμη.

Το παράδειγμα Μπερμπάτοφ είναι το πιο βασικό. Αφού δεν εκμεταλλεύεται ο ΠΑΟΚ ακόμα και αυτόν, ποιον να φέρει για να κάνει τη διαφορά;

Ίσως ο οργανισμός του ΠΑΟΚ να πρέπει να πιεστεί να τα καταφέρει χωρίς ενίσχυση. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα. Το χτίζω ομάδα δεν σημαίνει πως έχω έναν να πληρώνει όποτε μου στραβώνει το πράγμα.

Το χτίζω ομάδα σημαίνει πως εξελίσσεται το ρόστερ που έχω και όταν περάσει μία σεζόν κρίνω ποιοι είναι ικανοί και ποιοι όχι, διώχνω αυτούς που πρέπει, αποκτώ καλύτερους και προχωράω.

Ως οπαδός, σίγουρα θέλω μεταγραφές. Ως δημοσιογράφος όμως κοιτώντας λίγο παραπέρα, η παρουσία των χρημάτων του Σαββίδη βολεύει όλους τους άλλους, πλην του ιδίου.

Και αυτό είναι κακός οιωνός για το μέλλον.

Πηγή: Metrosport.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags