Facebook Pixel Κόλκας: Βγάζουμε άχρηστο και τον Μπερμπάτοφ!
| 2016-01-02 22:17:00

Κόλκας: Βγάζουμε άχρηστο και τον Μπερμπάτοφ!

Κόλκας: Βγάζουμε άχρηστο και τον Μπερμπάτοφ!

Στον ΠΑΟΚ μία λέξη είναι αυτή που λείπει απ ότι φαίνεται. Η λέξη διάγνωση. Πολλά ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί όχι από το κοινό, ούτε από τα ΜΜΕ. Δεν έχουν απαντηθεί από την ίδια την ΠΑΕ. Την ομάδα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Ένα από τα προβλήματα που δεν έχουν διαγνωσθεί αφορά το γιατί μεγάλοι παίκτες που ήρθαν στον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να προσφέρουν;

Οι τρεις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας, ο Μπίμπρας Νάτχο, ο Κριστιάν Νομπόα και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, πραγματικά δεν έχουν ακουμπήσει. Γιατί; Προφανώς όχι γιατί είναι κακοί παίκτες.

Η απάντηση δεν δίνεται. Για την ακρίβεια φταίνε πάντα αυτοί. Ο Νάτχο τι να παίξει που υπέγραψε έξι μήνες, ο Νομπόα τουρίστας, ο Μπερμπάτοφ περιπατητής.

Το ελληνικό πρωτάθλημα βέβαια, δεν διαθέτει το επίπεδο που ακόμη και η προβληματική συμπεριφορά τέτοιων παικτών να μη μπορεί να αφήσει κάτι στον ΠΑΟΚ. Προφανώς και το πρόβλημα δεν είναι των παικτών, είναι του ΠΑΟΚ.

Παρατηρώ τον Μπερμπάτοφ όταν παίζει. Ναι δεν τρέχει πολλή, όμως πάντα είναι ξεμαρκάριστος. Μία κάθετη δέχτηκε μέχρι σήμερα, αυτή του Μακ με τον Παναιτωλικό. Το ένα γκολ που πέτυχε ήταν από κόρνερ, το άλλο ριμπάουντ και ένα πέναλτι. Και αυτή η χαμένη ευκαιρία.

Αντί ο Τούντορ να στηρίξει το παιχνίδι της ομάδας του σε αυτόν και κατά δεύτερον λόγο στον Κλάους, επιλέγει να ακολουθήσει το πλάνο του καλοκαιριού το οποίο είχε λογική αλλά επειδή υπήρχε ο Λούκας αλλά όχι ο Μπερμπάτοφ και ο Κλάους.

Η πίεση που θα έπρεπε να ασκηθεί στον Κροάτη εσωτερικά, θα έπρεπε να αφορούσε αυτό το γεγονός. Και μετά, μπορείς να πας στον Ιβάν Σαββίδη και να του ζητήσεις χρήματα για να τον πάρεις.

Πως όμως μπορείς να το κάνεις αυτό όταν το πλάνο σου δεν πλησιάζει στα στοιχεία του Βούλγαρου; Τι να πεις στον Σαββίδη; Δώσε άλλο 1,5 εκατ. ευρώ μπας και αλλάξει κάτι; Στο κουτουρού;

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρο πρόβλημα αγωνιστικού προσανατολισμού. Ο Άρνεσεν είχε υποσχεθεί πως θα βοηθήσει τον Τούντορ με την εμπειρία του, όμως κάτι τέτοιο δεν το διακρίνω. Γιατί είναι τόσο εξόφθαλμο το λάθος που γίνεται με τον Μπερμπάτοφ, που αδυνατώ να κατανοήσω το γιατί δεν έχει διορθωθεί.

Ο ΠΑΟΚ αντί να διαφημίζεται που αποκτά τέτοιους παίκτες, δυσφημίζεται γιατί δεν μπορεί να τους εκμεταλλευτεί. Και πρέπει γρήγορα να βρει λύσεις γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έρχεται κανένας. Θα λέμε πάλι το καλοκαίρι για την κακή ελληνική αγορά, τα κάπιταλ κοντρόλ και το κακό συναπάντημα.

Ακούω κάποιους να λέμε πως περπατάει ο Μπερμπάτοφ και γελάω. Πραγματικά είναι ότι πιο ποιοτικό έχει πατήσει το πόδι του στη Τούμπα. Και εμείς τον βγάζουμε και αυτόν άχρηστο, προφανώς γιατί αρνούμαστε να αποδεχτούμε το πόσο άχρηστοι είμαστε ως οργανισμός.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags