Facebook Pixel Ο Μπάμπης Χριστόγλου απαντάει στον Μάνταλο!
| 2016-01-03 21:34:00

Ο Μπάμπης Χριστόγλου απαντάει στον Μάνταλο!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου απαντάει στον Μάνταλο!

«Μάνταλε, πάρ’ το αλλιώς…», είναι ο τίτλος στο άρθρο του για τα όσα είπε ο άσος της ΑΕΚ σχετικά με τον Ολυμπιακό και την διαιτησία.

Πετράκη, καλά θα κάνεις να το πάρεις αλλιώς γιατί θα βρεις. Τα έχουμε πει και στο παρελθόν ότι δεν είναι βολικό για όλους εσάς να ανοίγετε κουβέντα σύγκρισης των ομάδων σας με τον Ολυμπιακό. Το καταλάβατε λίγο μετά τα ντόρτια στο Φάληρο, αλλά τώρα το ξεχάσατε μάλλον και αρχίσατε τα ίδια. Γιατί, ρε μάστορα Μάνταλε, δεν λέει την αλήθεια η βαθμολογική διαφορά της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό; Θέλεις να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια σύγκριση στα ρόστερ των δύο ομάδων; Για παράδειγμα, ρε Πετράκη, για πες μας από ποιο «10άρι» του Ολυμπιακού είσαι καλύτερος, από τον Τσόρι ή τον Φορτούνη; Πάμε και παρακάτω… Είναι μήπως ο Μπαρούφας που έχετε στο τέρμα καλύτερος από τον Ρομπέρτο; Είναι ο Ντόναλντ Ντακ που έχεις αριστερά καλύτερος από τον Μαζουακού ή μήπως ο Γκάλο ξεπερνά σε αξία τον Ομάρ; Για τα στόπερ μια από τα ίδια. Ακόμα και ο Μποτία, που εμάς δεν μας κάνει, στην ΑΕΚ θα ήταν με διαφορά ο καλύτερος.

Στα χαφ η διαφορά του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερη από τη διαφορά της μέρας με τη νύχτα. Ποιος Κορδέρο και ποιος Σιμόες, ρε Πετράκη, εμπρός στους Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς; Ακόμα και ο καλός σας, ο Γιόχανσον, στον Ολυμπιακό θα πάλευε να μπει στη 18άδα. Κι επειδή όσο νυχτώνει -όσο δηλαδή πάμε προς την επίθεση- η… μεγαλώνει, ας μην κάνουμε σύγκριση για την επιθετική γραμμή των δύο ομάδων γιατί μας διαβάζουν και μικρά παιδιά. Μπορούμε, όμως, να πούμε με ευκολία ότι όλοι οι περισσευούμενοι στον Ολυμπιακό θα έπαιζαν για πλάκα βασικοί στην ΑΕΚ. Ο Γιαννιώτας, ο Κολοβός, ο Τζανδάρης, ο Γούτας, ο Μπεν… Ποιος από αυτούς δεν θα ήταν βασικός στην ΑΕΚ, ρε Πετράκη, και όχι μόνο στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό σου λέω, κι επειδή αργεί ακόμα η δεύτερη φετινή 4άρα -εκτός αν δώσει ο Θεός και σε βρω και στο Κύπελλο- άσε τις συγκρίσεις. Οσο ξεχνάτε εσείς, εδώ είμαι εγώ να σας τα θυμίζω…

Επιτέλους ξεκινά η αγωνιστική δραστηριότητα του ΘΡΥΛΟΥ μας, άντε γιατί τελείωσαν και οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα να ’ταν κι άλλα, λίγη βασιλόπιτα έμεινε, ίσως εκεί είναι το φλουρί… Αλλά ποιος νοιάζεται, έχει ματσάκι απόψε, δυστυχώς όχι στον Ναό. Τέλος οι γιορτές, τέρμα οι δηλώσεις, τα κεφάλια μέσα και άσε τους άλλους να περιμένουν ακόμα τα δώρα από τον Αγιο Βασίλη. Τώρα, όμως, που είπα δώρα… Εντάξει, ντύθηκε ο Ιβάν ο τρομερός Σάντα και έκανε δώρο…. δάνειο και καλά στην ομάδα της γενέτειράς του, Ροστόφ, για τον Γκαλίτσιο σε έπιασαν τα καβούρια, σιγά τι ζήταγε το παιδί, πέντε-έξι λαμέ κουστουμάκια και καμιά δεκαριά παπούτσια ασορτί με καπέλα. 

Πώς, όμως, να μη σχολιάσω τις δηλώσεις του αγαπητού μας παιδιού Μάνταλου, είπε και αυτός να δώσει μια συνέντευξη έτσι για να πάει καλά η χρονιά, μικρό παιδί είναι, τι να μας πει, αφού και ο ίδιος δεν ήξερε αλλά… ήξερε ό,τι συμβαίνει. Τι συμβαίνει; Οτι ο Ολυμπιακός έχει μια βοήθεια παραπάνω… Τι βοήθεια, όμως, δεν εξήγησε… Του κοινού; Του τηλεφώνου; Ούτε η διαφορά είναι μεγάλη από την κορυφή… Οχι, δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται… Μάλλον είχε κάποιο πρόβλημα και με τα μαθηματικά… Είπαμε, μικρός είναι, δεν τον δασκάλεψαν και καλά.

Ποδαρικό με «ντου»!

Η νέα χρονιά μπήκε και ο Θρύλος δίνει το πρώτο του ματς για το πρωτάθλημα. Παραδοσιακά αυτά τα ματς έχουν κάτι ξεχωριστό για εμάς τους οπαδούς, αλλά και για την ομάδα, με πρώτο και καλύτερο τον προπονητή. Εχουμε δύο εβδομάδες να δούμε την ερυθρόλευκη και έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα στερητικά μας… Είναι και το ματς-ποδαρικό στο 2016 για την αγαπημένη μας ομάδα και ο αγώνας αποκτά έξτρα ενδιαφέρον. Θέλουμε να δούμε την ομάδα να νικάει για 16η συνεχόμενη φορά στο πρωτάθλημα και να καλωσορίζει το νέο έτος με καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως το ίδιο θέλουν και οι παίκτες μας, για τον Σίλβα είμαι σίγουρος, και θα έχουν την απαιτούμενη όρεξη, μετά τη γαλοπούλα και τα μελομακάρονα, να τρέξουν και να μοχθήσουν μέσα στο χορτάρι. Ομως αυτά τα ματς κρύβουν και κινδύνους, επίσης παραδοσιακά. Γιατί όσο καλοί επαγγελματίες και να είναι και σε όσο καλή κατάσταση και να επέστρεψαν, χρειάζονται χρόνο για να ξαναμπούν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Εχει παγίδες το παιχνίδι και χρειάζεται πάνω από όλα σοβαρότητα και συνέπεια στις εντολές του κόουτς. Ο αντίπαλος είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, έχει πάντα το έξτρα κίνητρο να κερδίσει τον αήττητο Ολυμπιακό (όπως και το 99% των υπόλοιπων ομάδων) και εσχάτως έχει ανοίξει παρτίδες με τους εξυγιαντές… Οπότε να περιμένουμε μάχη μέχρις εσχάτων στο χορτάρι και να έχουμε τον νου μας στην εξέδρα για προβοκάτσια. Αν τους δώσουμε το δικαίωμα, θα το πάνε στο πολεμικό και στην κλοτσιά. Σοβαρά από την αρχή, να σκοράρουμε νωρίς και να τελειώνουμε επαγγελματικά το ματσάκι. Πάμε για «ερυθρόλευκο ντου» στο 2016!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 3/1/2016)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags