Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Ιγκόρ σκέψου πρακτικά
| 2016-01-09 22:12:00

ΚΟΛΚΑΣ: Ιγκόρ σκέψου πρακτικά

ΚΟΛΚΑΣ: Ιγκόρ σκέψου πρακτικά

Εφόσον ο ΠΑΟΚ επιμένει να ισχυρίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να κρατήσει τον Ιγκόρ Τούντορ μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν χρειάζεται να τον αμφισβητούμε. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Απλά ας ελπίσουμε να μην τον αμφισβητήσουν τα γεγονότα. Μέχρι να έρθουν αυτά όμως, το γεγονός είναι πως στηρίζεται ο Ιγκόρ Τούντορ.

Ο Ιγκόρ Τούντορ δεν έχασε την ευκαιρία του. Την έχει ακόμη, την κρατά στα χέρια. Και αύριο είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει μία προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος. Πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος πως τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται υπό καθεστώς απαξίωσης.

Ας σκεφτεί όσο περισσότερο γίνεται, ας δουλέψει όσο περισσότερο γίνεται, ας πάρει τις πιο σοφές αποφάσεις. Έκαψε τα πυραυλάκια του.

Η εύκολη λύση, με ρίσκο βέβαια, είναι να ποντάρει σε πρακτικές σκέψεις. Πως για παράδειγμα, αυτή η ομάδα χτίστηκε για να παίξει 4-3-3. Ας στήσει ενδεκάδα με σωστά χαρακτηριστικά, με λογική, χωρίς πειραματισμούς. Ας ρίξει στη μάχη τις προσωπικότητες. Ίσως έτσι καταφέρει κάτι.

Κακά τα ψέματα μετά τους τραυματισμούς των Κωνσταντινίδη, Κίτσιου και Ροντρίγκες, ο ΠΑΟΚ αδυνατεί να βρει τη σύνθεση χαρακτηριστικών που να δικαιολογεί το 3-5-2. Και από τη στιγμή που δεκάρι σταθερά δεν διαθέτει και οι πλευρές μπάζουν, ο Τούντορ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει ρότα.

Αυτό που προβληματίζει τον Κροάτη είναι πως όσες φορές έπαιξε τετράδα, δηλαδή με Κράσνονταρ και Καλλονή, δέχτηκε δύο γκολ. Ναι αλλά δεν έπαιξε ποτέ καθαρό 4-3-3. Τη μία έπαιξε ένα 4-4-2 με άπαντες πίσω από τη μπάλα και την άλλη ρόμβο χωρίς να έχει δουλευτεί.

Έτσι όπως έχω μελετήσει το ρόστερ του ΠΑΟΚ σήμερα μπορεί να ανταποκριθεί μόνο στο 4-3-3 και αν αποκτηθεί καλός επιτελικός μέσος, το σύστημα υποχρεωτικά θα πάει στο 4-2-3-1.

Το 4-2-3-1 μπορεί να λύσει το αμυντικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ μιας και υπάρχουν εξάρια με πολλά τρεξίματα, μπορεί να δώσει βοήθειες στην ανάπτυξη από την πίσω ζώνη αν οι πλάγιοι μπακ είναι οι Κίτσιου και Τζαβέλλας, θα διαθέτει μέσα του εξτρέμ, δύο εκ των Ροντρίγκες, Μακ και Ζάιρο και φορ τον Μπερμπάτοφ με την κάλυψη του Κλάους.

Ένα καλό δεκάρι ίσως αρκεί, έτσι ώστε να δικαιωθεί η θέση του Τούντορ, αρκεί όμως ο σχηματισμός και η σύνθεση χαρακτηριστικών να είναι σύμφωνα με το ρόστερ της ομάδας και όχι σύμφωνα με την ανάγκη που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι λόγω των άμεσων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ελπίζω να σκεφτεί πρακτικά ο Τούντορ. Το έχει ανάγκη ο ίδιος, το έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ, το έχουμε ανάγκη όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτό το κλαμπ.

Οι ηλίθιες ήττες και οι εμφανίσεις που πραγματικά δεν έχουν να δώσουν τίποτα, έχουν κουράσει τους πάντες. Και έχουν κάνει τον ΠΑΟΚ περίγελο.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags