Facebook Pixel Πρόκριση με τριάρα και διαιτητική μουρμούρα (vid)
| 2016-01-14 20:10:00

Πρόκριση με τριάρα και διαιτητική μουρμούρα (vid)

Πρόκριση με τριάρα και διαιτητική μουρμούρα (vid)

Αν και αγχώθηκε πολύ για ένα ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ με γκολ των Κλάους – Μακ και Μπερμπάτοφ νίκησε 3-0 την Καλλονή και πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο. Δικαίως φωνάζουν οι Νησιώτες...

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου αγώνα και με το 3-0 πέρασε, τελικά, εύκολα στην επόμενη φάση.

Οι Θεσσαλονικείς ζορίστηκαν πολύ στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη έκανε... πάρτι. Πολλά παράπονα από την διαιτησία έχει η Καλλονή, καθώς δεν πήρε πέναλτι στο πρώτο μέρος, ενώ δεν είδε και κόκκινη ο Βίτορ για χτύπημα σε αντίπαλο παίκτη.


Δύο δοκάρια, ένα ...άχαστο και πολλά διαιτητικά λάθη

Ο ΠΑΟΚ, παρότι ο Ιγκόρ Τούντορ επέλεξε να μην ξεκινήσει για ακόμα ένα ματς τον Μπερμπάτοφ, μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έψαξε το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Ο Δικέφαλος κατάφερε από πολύ νωρίς να περιορίσει την Καλλονή στο μισό γήπεδο, όμως το γκολ δεν ήταν... εύκολη υπόθεση, αφού οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά άστοχοι και ο αντίπαλος πορτιέρο σε εξαιρετική ημέρα. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Κλάους δεν μπόρεσε να σκοράρει από το μισό μέτρο, ενώ στο 16' και στο 19' η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, την πρώτη φορά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα και την δεύτερη από λάθος γύρισμα του Αναστασιάδη.

Κι ενώ όμως ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε στο παιχνίδι, ακολούθησαν τρεις φάσεις ή καλύτερα τρία διαιτητικά λάθη, που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Πρώτα στο 20' ο επόπτης σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Κάρλσον που έφευγε ολομόναχος στην κόντρα, στο 41' ο Βίτορ ΔΕΝ είδε την κόκκινη όταν έριξε μπουνιά στο στομάχι στον Κάρσλον, ενώ στο 25' ο Τζαβέλλας έριξε αγκωνιά στον Ξύδα εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής πάλι δεν είδε την φάση για να δώσει πέναλτι.

Αντίστοιχο λάθος όμως έγινε και στο 34', όταν θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ αυτή την φορά να πάρει πέναλτι για μαρκάρισμα του Ελλακόπουλου πάνω στον Ζάιρο. Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του 45λεπτου, αν και οι Θεσσαλονικείς έχασαν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μακ και Χαρίση.
 

Τριάρα και... με σούπερ Δαύκο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε τελικά, αυτό που όλοι περιμέναμε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και παρότι ο Δαύκος έκανε σπουδαίες αποκρούσεις και σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους επιθετικούς των γηπεδούχων, το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 59' ο κορυφαίος του αγώνα Μακ, αφού νωρίτερα είχε φτάσει ξανά κοντά στο γκολ, έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, σούταρε, ο πορτιέρο της Καλλονής απέκρουσε, όμως ο Κλάους από κοντά έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τον Δικέφαλο, αφού πλέον η πρόκριση ήταν στα χέρια του.

Μάλιστα, στο 65' ο Μυστακίδης, που είχε περάσει αλλαγή στην ανάπαυλα, έκανε ωραία κούρσα, γύρισε στον Μακ και αυτός πάνω στην γραμμή έγραψε το 2-0! Μετά και το δεύτερο γκολ η Καλλονή προσπάθησε να αντιδράσει, βγήκε μπροστά, όμως δεν πέτυχε κάτι. Αντίθετα, στο 81' ο Μπερμπάτοφ που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 60', έκανε το 3-0 με ωραία κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Αυτό ήταν το τελικό σκορ, που βρήκε τον Δικέφαλο να πανηγυρίζει την πρόκριση και να περιμένει πλεον την αυριανή κλήρωση.
 

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λέοβατς (Mυστακίδης 46'), Τσίμιροτ (Τζιόλης 75΄), Χαρίσης, Πέλκας, Μακ, Ζάιρο (Μπερμπάτοφ 60') και Αθανασιάδης

Καλλονή: Δαύκος, Μίκιτς (Τσαμπούρης 46'), Αναστασιάδης, Ούκα, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (Καλτσάς 46'), Γιουκάρης, Ξύδας (Ουλγιαννίδης 69'), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν και Κάρλσον

Κάρτες:  Μίκιτς 10', Μακ 22'


 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags