Facebook Pixel Νικολακόπουλος για Πουλίδο: Το μόνο που του λείπει...
| 2016-01-14 23:58:00

Νικολακόπουλος για Πουλίδο: Το μόνο που του λείπει...

Νικολακόπουλος για Πουλίδο: Το μόνο που του λείπει...

Κείμενο που ίσως «δείχνει» πολλά για το μέλλον του...

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το καλό από το χθεσινό ματς, εκτός από το ότι ο κόσμος χόρτασε μπάλα και γκολ για άλλη μία φορά τον τελευταίο καιρό, είναι ότι υπήρχαν κέρδη για την ομάδα και σε ατομικό επίπεδο. Γιατί ναι μεν έχασε ο Ολυμπιακός τον Ερνάνι, αλλά κέρδισε τον Πουλίδο και είδε να γυρίζουν δυνατοί οι δύο Ισπανοί του, ο Φουστέρ και ο Μποτία, και να είναι πειστικοί πάλι ο Ζντιέλαρ (και με γκολάκι, αλά Μιλιβόγεβιτς!) και ο Τσιμίκας, που πήρε τα πάνω του στο β’.

Ο υψηλόσωμος στόπερ ήταν εκτός αγώνων 15 ημέρες λόγω ενός τραυματισμού, αλλά εμφανίστηκε χθες σε πολύ καλή κατάσταση κι ήταν πολύ αποτελεσματικός σε όλες τις αμυντικές του προσπάθειες.

Ο δε Νταβίντ, που επίσης είχε να παίξει 25 ημέρες λόγω της απουσίας του με την περιπέτεια της υγείας της κόρης του, έκανε ένα πολύ γεμάτο 90λεπτο, με γκολ, πάσες για γκολ, ενέργεια κι αν μη τι άλλο ο Μάρκο Σίλβα ξέρει ότι εκτός του Τσόρι και του Φορτούνη έχει κι άλλο «10άρι» σε πλήρη ετοιμότητα.

Αλλά πραγματικά αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις είναι ο Πουλίδο, που έδειξε πολλά, ουσιαστικά στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα του Ολυμπιακού (είχε παίξει 20 λεπτά τον Σεπτέμβριο στο 2-2 με τον Πλατανιά και 7 λεπτά την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά)! Είναι αλήθεια ότι ο αντίπαλος δεν προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι ο Μεξικανός έκανε πάρα πολλά πράγματα για να μην τα… δούμε!

Εβαλε ένα γκολ, έστω πολύ εύκολο.

Εδωσε ένα έτοιμο γκολ στον Σεμπά για το 3-0, σε φάση που μπορούσε και ο ίδιος να τελειώσει τη φάση.
Κέρδισε ένα πέναλτι με προσωπική ενέργεια και ξεπέταγμα από το κέντρο.

Συμμετείχε με πολύ ωραίες συνεργασίες (με το Σεμπά και τον Ομάρ αντίστοιχα) τόσο στο 2-0 όσο και στο 4-0.

Είχε δύο έξοχα σουτ, που έφυγαν λίγο άουτ, ειδικά το ένα, αφού η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Αλλες δύο φορές δεν πρόλαβε με προβολή την μπάλα σε καλές σέντρες που του έγιναν από τα πλάγια. Ιδιαίτερα η μία του Τσιμίκα ήταν απλά μία επαφή του για να κάνει γκολ.

Αυτό που του λείπει του Πουλίδο είναι η καλή ψυχολογία από το γκολ. Εχοντας να παίξει μπάλα ενάμιση χρόνο, με εξαίρεση τα λίγα ματς πέρσι με τον Λεβαδειακό, έχει χάσει την καλή επαφή του με τα δίχτυα κι αυτό τον έχει επηρεάσει σε επίπεδο αυτοπεποίθησης. Φάνηκε και χθες ξεκάθαρα, όταν σε άλλες δύο φάσεις που θα μπορούσε να σκοράρει, καθυστέρησε χαρακτηριστικά και δεν τις τέλειωσε καν… Και νομίζω ότι ο Πουλίδο με εμπιστοσύνη στον εαυτό του δεν θα έδινε ασίστ στον Σεμπά για το γκολ, αλλά θα σκόραρε ο ίδιος…

Η ουσία είναι ότι αυτό το παιδί μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Είναι καλός επιθετικός ο Πουλίδο. Και δεν βλέπω τον λόγο να μην είναι το επιθετικό δίδυμο με τον Ιντέγε. Βασικός ο ένας και δεύτερη επιλογή ο άλλος…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/01/2016)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags