Δυο βαθμούς απώλεσαν στο Ηράκλειο τα Τρίκαλα, τα οποία δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του Εργοτέλη των πολλών διοικητικών – οικονομικών προβλημάτων. Το συγκρότημα του Γιώργου Μαραντά ήταν αυτό το οποίο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους Κρητικούς και μόλις στο 5΄ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, το σουτ όμως του Γουάτο αντί για τα δίχτυα του Αθανασίου σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του. Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων στην συγκεκριμένη φάση ήρθε στο 10΄ με το πλασέ του Δωματά να αποκρούεται από τον Χιώτη.

Στο 13΄ οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν εκ νέου την εστία των Θεσσαλών με το γυριστό σουτ του Γιαλούση να περνάει μόλις άουτ. Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν σε εκείνο το χρονικό διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο 45΄ χάρη σε σουτ του Ναβάρο. Στις καθυστερήσεις η ομάδα του Σταύρου Λαμπράκη ισοφάρισε με τον Μάνο, το τέρμα του όμως ακυρώθηκε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Στην επανάληψη ο Εργοτέλης μπήκ πιο αποφασισμένα στο παιχνίδι προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι το οποίο και κατάφερε στο 71΄με τον Κούρτι.

Το τέρμα αυτό αφύπνισε τον ΑΟΤ ο οποίος από το σημείο εκείνο και μετά αύξησε την πίεση του προς την εστία της ομάδας του Ηρακλείου, επιζητώντας το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι μπροστά στο σκορ, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση . Όλα αυτά μέχρι το 91΄ όταν και ο Αθανασίου απέκρουσε δις τα σουτ των Κουσκουνά και Γκμπαλέ, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό το υπάρχον αποτέλεσμα το οποίο έμελε να είναι και το τελικό του αγώνα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Άλμπι, Γιαλούσης, Κούτρης (83' Α. Καμαρά), Αυγενικού, Μπουρσέλης, Φουκαράκης (60' Κούρτι), Μάνος, Δωματάς (69' Γαρεφαλάκης), Κυριακόπουλος.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Χιώτης, Λαμπάκης, Σαρακατσάνος, Ντόικιτς, Κοντοδήμος, Γουάτο (76' Δουκάκης), Ριζογιάννης, Γκμπαλέ, Στεφάνοβιτς (67' Μουμίν), Ναβάρο (86' Χαροντάκης), Κουσκουνάς.