Δυο βαθμούς άφησε στα Χανιά η πρωτοπόρος ΑΕΛ, η οποία δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ΑΟΧ. Σ΄ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί, η ομάδα του Γιώργου Λυρώνη ήταν αυτή η οποία μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Θεσσαλοί όμως ήταν εκείνοι που στο 13΄ έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ,το σουτ όμως του Μπουντόπουλου πέρασε ελάχιστα δίπλα από την συμβολή των δοκών της εστίας του Πρίφτη.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και οι δύο ομάδες δημιούργησαν μεν ευκαιρίες, εν τούτοις όμως δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ με συνέπεια το υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη το συγκρότημα του Ράτκο Ντόστανιτς μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι από τους Κρητικούς και στο 47΄έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, ο Ρίκκα όμως κατάφερε να παραχωρήσει κόρνερ προτού αυτός γίνει επικίνδυνος.

Οι «βυσσινί» όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προκειμένου να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πρίφτη, σ΄ένα παιχνίδι όπου κύριο χαρακτηριστικό του ήταν τα πολλά λάθη. Στο 83΄ η «Βασίλισσα του κάμπου» έχασε την καλλυτερη της ευκαιρία στο παιχνίδι για να κάνει το 0-1 με την κεφαλιά του Βέρτζου την οποία και απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Ιωαννίδης για λογαριασμό των γηπεδούχων με συνέπεια το αποτέλεσμα του αγώνα να μείνει ως έχει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

ΧΑΝΙΑ (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτη, Παγώνης, Ιωαννίδης, Διαμαντόπουλος, Καρτσαμπάς, Ρίκκα, Μασάδο (79' Μπριλάκης), Δεινόπαπας, Τσούτσης (74' Χατζηλιάδης), Νάκας (67' Σάντερσον), Γκέσιος.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Μονιάκης, Κομεσίδης, Βέρτζος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος (58' Λαμπρόπουλος), Μπουντόπουλος (77' Κρητικός), Κουτσιανικούλης (70' Ροβίθης), Ουρτάδο, Μπόγιοβιτς.

Πηγή sdna