Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανθρακικός είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά και τις φάσεις. Ωστόσο οι Θρακιώτες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε γκολ. Στο δεύτερο μέρος, ο Πανιώνιος έδειξε ότι υπάρχει, απειλώντας για πρώτη φορά στο 48'. Οι γηπεδούχοι όμως συνέχισαν να πιέζουν χωρίς βέβαια αποτέλεσμα. Στο 78' οι “κυανέρυθροι” έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ρισβάνη (δύο κίτρινες). Θα περίμενε κανείς ότι οι ακρίτες θα εκμεταλλεύονταν το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Πανιώνιος όμως έδειξε σθένος και στο 86' κέρδισε πέναλτι σε μία φοβερή φάση. Ο Καραμάνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, πήρε την επαναφορά αλλά ο Παπαγεωργίου απέκρουσε με το χέρι, με τον διαιτητη να δείχνει την άσπρη βούλα και να αποβάλλει τον αμυντικό του Πανθρακικού. Ο Οικονόμου ευστόχησε απ'τα 11 βήματα και όλος ο Πανιώνιος έγινε ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς, αφού πήρε μάγκικο διπλό στην Κομοτηνή.

Πανθρακικός (Νίκος Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Χασομέρης, Ντιγκινί, Ίγκορ.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας, Καραμάνος, Καθάριος, Βιγιάλμπα.