Ο αρχηγός της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας είναι ένας από αυτούς που έχουν επενδύσει μέρος των χρημάτων τους σε διάφορες επιχειρήσεις και γενικά θεωρείται πολύ δυνατός οικονομικά. Τόσο ώστε να έχει την... άνεση να χάσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Πώς όμως τα έχασε;

Το 2009 ο Μπουφόν αποφάσισε να μπει ως μέτοχος στην εταιρία Zucchi (εταιρία προϊόντων για το σπίτι) αγοράζοντας το 2%. Στην επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανέβηκε στο 11%, ακολούθησε το 20% και τελικά έφτασε στο σημείο να είναι ο ιδιοκτήτης με 56%.

Ο λόγος για τον οποίο εκτόξευσε το ποσοστό του, είχε να κάνει με το γεγονός ότι ήταν ο μόνος από τους μετόχους με ρευστό όταν άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα στην εταιρία, προς τα τέλη του 2011.

Από εκεί και πέρα, αυτό που θα ακολουθούσε προφανώς δεν μπορούσε να το υπολογίσει ο πορτιέρε της Γιούβε και της σκουάντρα ατζούρα καθώς τα οικονομικά προβλήματα γίνονταν όλο και πιο σοβαρά, με αποτέλεσμα προς το τέλος του 2014 να τεθεί σοβαρά θέμα κήρυξης χρεοκοπίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, θα έμεναν άνεργοι περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

Για να αποφευχθεί αυτό και μέχρι να βρεθεί νέος επενδυτής και παράλληλα να υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες για τον διακανονισμό των χρεών, ο Μπουφόν αποφάσισε να βάλει κι άλλα χρήματα, ανακοινώνοντας τελικά τον Οκτώβριο την συμφωνία με την γαλλική Astance Capital, η οποία πήρε στα χέρια της την πλειοψηφία των μετοχών επενδύοντας άμεσα 10 εκατ. ευρώ, με τον Μπουφόν να πέφτει στο 15%.

Πόσο στοίχισε όμως όλη αυτή η περιπέτεια στον Τζίτζι;

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της La Stampa, της Huffington Post, της Gazzetta dello Sport αλλά και της ιστοσελίδας Il Sole 24 ore, η οποία είναι από τις πιο έγκυρες στα οικονομικά, ο αρχηγός της Γιουβέντους έχασε 20 εκατ. ευρώ!

«Απέφυγε, όμως, να το να απολύσει έστω έναν», ανακοίνωσαν τον Δεκέμβριο οι τράπεζες, όταν επισημοποιήθηκε και ο διακανονισμός των χρεών της Zucchi, με τους Γάλλους πλέον να αναλαμβάνουν και τυπικά.

Πηγή: forzajuve.gr