Διαβάζω και ακούω ότι έρχεται νέα… σκούπα στον Παναθηναϊκό για να έρθουν παίκτες με νοοτροπία νικητή. Μετά από… 18 μεταγραφές, το καλοκαίρι και τον χειμώνα, κάποιοι στον πλανήτη Παναθηναϊκό εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι μόνο αγωνιστικό…

Ήμουν νιός και γέρασα, βλέποντας ποδοσφαιριστές να θέλουν να γίνουν… διοίκηση και διοικήσεις που θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές.

Νομίζω ότι η εικόνα που «φωτογραφίζει» τι συνέβαινε και τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό, ήταν η τελευταία που είδαμε από το γήπεδο του Περιστερίου.

Τον Μήτσιο να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα, τον Παναθηναϊκό να χάνει και να μένει εκτός των ημιτελικών του Κυπέλλου από τον Ατρόμητο και τον Στιλ με τον Λαγό να διαμαρτύρονται στον διαιτητή για ένα κόρνερ…

Αντιλαμβάνομαι ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπάρχει καθρέπτης, αλλά αυτή η εικόνα είχε περάσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ότι για όλα φταίνε οι διαιτητές και εμείς είμαστε αθώοι. Αρκεί να διαμαρτυρόμαστε στους διαιτητές, για να είμαστε αρεστοί στη διοίκηση και στους οπαδούς!

Το παράδειγμα άλλωστε ήταν πρόσφατο.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού φρόντισε να καλύψει πλήρως τον Στραματσόνι και τους ποδοσφαιριστές για την ήττα από τη Ξάνθη. Με ανακοινώσεις, τιτιβίσματα, επιστολές, ακόμη και με την επίσκεψη του ίδιου του προέδρου στο Κορωπί, με το «ρεπορτάζ» να λέει ότι ο Αλαφούζος στήριξε την ομάδα και τον προπονητή.

Την ομάδα που φαινόταν από χιλιόμετρο ότι είχε θέμα…

Συγχρόνως η διοίκηση κάλυψε πλήρως τον κύριο Ζέκα, όπως και τον κάθε Ζέκα, που αντίκισε την κόκκινη κάρτα, στέλνοντας το μήνυμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει και η ομάδα θα τον καλύπτει!

Και για να μην παρεξηγηθούμε, πρέπει να διευκρινήσουμε τα εξής:

α) ο Παναθηναϊκός, ως διοίκηση, έχει κάθε λόγο να φωνάζει όταν αδικείται. Τον τρόπο, το ύφος και τη συχνότητα ας τον επιλέξουν εκείνοι που αποφασίζουν.

β) το έχω γράψει πολλάκις, ότι δεν υπάρχει αυτή η… μπούρδα που λένε κατά καιρούς «αντικειμενικοί» και «κόκκινοι», ότι για να φωνάζεις για τη διαιτησία, πρέπει να φτιάξεις ομάδας ή να παίζεις καλά. Το δικαίωμα να απαιτείς το δίκιο σου είναι αναφαίρετο και δεν μπορεί να στο απαγορεύσει κανείς. Ούτε ο… Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πάμε και στο προκείμενο…

Η αποβολή του Ζέκα έχει διπλή διάσταση και το καταγράψαμε με κάθε σαφήνεια στο SPORTIT. Ο Μάνταλος ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ τον αποβάλει (όπως έγραψε και στο φ.α.) για κλωτσιά στον Σολτάνι.

Ωστόσο ο Πορτογάλος έχει κάνει λάθος 100%, αφού στην εξέλιξη της φάσης, χτυπάει τον ποδοσφαιριστή της Ξάνθης με το χέρι, κάτι που ΔΕΝ είδε ο Μάνταλος!

Αυτό είναι κάτι που το κατέγραψαν άπαντες και το είπε και ο Βαρούχας στον ΣΚΑΙ.

Αντί λοιπόν ο Αλαφούζος, ο Στραματσόνι και ο Σαραβάκος και όποιος χριστιανός έχει την ευθύνη, να φωνάξει τον Πορτογάλο και να του τραβήξει το αυτί για την ενέργειά του, είδαμε μια τρελή αποθέωση για το… κλάμα του αρχηγού!

Τι μήνυμα πέρασε στο ποδοσφαιρικό τμήμα; Ότι πάντα θα υπάρχει ένα μαξιλαράκι για όλους. Μια δικαιολογία…

Η δικαιολογία όταν υπάρχει είναι μοναχά για τη διοίκηση, όχι για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή.

Αυτή είναι μια λεπτή κόκκινη γραμμή.

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήγε στο Περιστέρι με το μυαλό στον… Μήτσιο και όχι στον Ατρόμητο.

Ακόμη και ο Στραματσόνι, που μετά το τέλος του αγώνα με τη Ξάνθη, παραδέχτηκε ότι ήταν αποβολή του Ζέκα, λίγα λεπτά αργότερα είχε πάρει το μάθημά του και θεωρούσε ότι για όλα φταίει ο Μάνταλος και ότι η ομάδα του είναι σε καλό δρόμο.

Έτσι και αυτός παρακολουθώντας το παιχνίδι στο Περιστέρι, είχε το μυαλό του στα… σφυρίγματα του Μήτσιου και όχι στην εικόνα της ομάδας του.

Γι” αυτό και όταν ολοκληρώθηκε το ματς, δεν το είχε δει και δήλωνε ότι όλα πήγαν καλά, εκτός από το απίθανο γκολ του Στόιτσεφ!

Επαναλαμβάνω αφού για κάποιους πρέπει να το κάνεις πενηνταράκι. Η διοίκηση έχει κάθε λόγο να φωνάζει για τη διαιτησία, αφού για μία ακόμη σεζόν γίνονται όργια, αλλά οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές δεν εχουν κανένα δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν ως δικαιολογία.

Αυτοί πληρώνονται για να παίζουν μπάλα και όχι για να κάνουν τη… διοίκηση!

Κάπως έτσι χάθηκε η πρόκριση στο Περιστέρι, πέρα από τις αγωνιστικές – μεταγραφικές ανορθογραφίες που καταγράψαμε χθες…

Πηγή: sportit.gr