Facebook Pixel Αυτοί είναι οι διάδοχοι του Άρνεσεν και του Τούντορ!
| 2016-02-16 12:00:00

Αυτοί είναι οι διάδοχοι του Άρνεσεν και του Τούντορ!

Αυτοί είναι οι διάδοχοι του Άρνεσεν και του Τούντορ!

Tρέχουν οι εξελίξεις για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ! Έπιασε ήδη δουλειά ο νέος τεχνικός διευθυντής, στο δρόμο ο νέος κόουτς! Ποιος είναι ο πρώτος κι από πού έρχεται ο δεύτερος;

Ο Φρανκ Άρνεσεν ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ μετά βαΐων και κλάδων. Κι όχι άδικα αφού το βιογραφικό και τα "κονέ" του στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα είναι εντυπωσιακά, έχοντας εργαστεί σε Αϊντχόβεν, Τότεναμ, Τσέλσι και Αμβούργο. Ο Ιβάν Σαββίδης τον εμπιστεύθηκε και του έδωσε τα κλειδιά του σχεδιασμού αλλά και την εν λευκώ διαχείριση ενός ικανοποιητικού μπάτζετ.

Ωστόσο, οι επιλογές του αλλά και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε μεταγραφικά, ήταν απογοητευτική. Χάθηκαν πολλές πρωτοκλασάτες επιλογές στη μεταγραφική λίστα, λόγω καθυστέρησης ή κακής τακτικής στις διαπραγματεύσεις, γεγονός που πάντως δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του Δανού. Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν είτε απογοήτευσαν είτε υπερεκτιμήθηκαν αναλογικά με τα προσόντα και τη προσφορά τους στην ομάδα.

Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Έρικ Σάμπο (κόστισε πάνω από 500.000 ευρώ) που δεν είναι επιπέδου Super League αλλά και του απίστευτου γκαφατζή τερματοφύλακα Ρόμπιν Όλσεν ο οποίος ήρθε για βασικός από τη Μάλμε έναντι 490.000 ευρώ και τελικά δόθηκε δανεικός στα μέσα της σεζόν.

Οι μοναδικές επιτυχίες που μπορούν να πιστωθούν στον Δανό τεχνικό διευθυντή είναι οι μεταγραφές του Τσίμιροτ (κόστισε περίπου 1 εκ. ευρώ) που δείχνει καλές προοπτικές και του Ροντρίγκες, ενός ταχύτατου εξτρέμ. Παράλληλα, χρεώνεται και την επιλογή του Ιγκόρ Τούντορ ως προπονητή, αφού το μοντέλο του νεαρού, φιλόδοξου και διψασμένου τεχνικού δείχνει να αποτυγχάνει.

Ο Σαββίδης προφανώς τα έβλεπε όλα αυτά και σκεφτόταν καιρό την αντικατάσταση του Άρνεσεν. Γι΄ αυτό το λόγο, άλλωστε, ήρθε και ο Λούμπος Μίχελ, αν και αρχικά δηλώθηκε ως ...υπεύθυνος διεθνών σχέσεων. Η ασυμφωνία Βεζυρτζή - Σαββίδη, με τον πρώτο να προορίζεται για τον προεδρικό θώκο, μετακίνησε τον Μίχελ στο πόστο του προέδρου. Πλέον, όλα δείχνουν έτοιμα για να πάρει και επίσημα τη θέση του τεχνικού διευθυντή που εξ αρχής προοριζόταν. Ο Άρνεσεν είναι τελειωμένος, ενώ ο Μίχελ έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει πλάνο για τη νέα σεζόν, σε στενή συνεννόηση με τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Τούντορ, στα ελληνικά Μέσα αναφέρεται ότι Βλάνταν Ίβιτς θα αναλάβει την ομάδα ως το τέλος της χρονιάς. Την ίδια στιγμή, όμως, στην ποδοσφαιρική πιάτσα της Πορτογαλίας, λέγεται με σιγουριά ότι ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει με προπονητή που δεσμεύεται με πορτογαλική ομάδα ως το τέλος της σεζόν, για να αναλάβει την ομάδα το καλοκαίρι.  

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags