Facebook Pixel Καλλονή στις... ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός τη νίκη!
| 2016-02-20 17:56:00

Καλλονή στις... ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός τη νίκη!

Καλλονή στις... ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός τη νίκη!

Οι Βοιωτοί επέστρεψαν μετά από οκτώ αγωνιστικές στις νίκες, επικρατώντας με εύστοχο πέναλτι του Μάντζιου με 1-0 επί της ομάδας της Λέσβου! Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι, είχαν δοκάρι και πολλές φάσεις για να σκοράρουν

Ο Λεβαδειακός και ο Άκης Μάντζιος ήταν υπό πίεση, καθώς η ομάδα δεν είχε νίκη μες στο 2016 και τελικά οι Βοιωτοί πήραν ένα τρίποντο που δεν άξιζαν, βάσει της εικόνας του αγώνα, χάρη στο εύστοχο πέναλτι (το κέρδισε έξυπνα ο Ατζαγκούν) του Μάντζιου. Η Καλλονή έκανε τα πάντα για να νικήσει, είχε δοκάρι κι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως εν τέλει έφυγε με άδεια χέρια από τη Λιβαδειά και ουσιαστικά είναι με το ένα πόδι στη Football League...

Καλύτερη η Καλλονή

Αρκετές χαμένες ευκαιρίες είχε η Καλλονή, που ήταν σαφώς ανώτερη και το αποτέλεσμα την αδικούσε στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου μπήκαν καλύτερα και μόλις στο 6` σε αντεπίθεση ο Μανούσος προσποιήθηκε στον Γιάχιτς και σούταρε από τα όρια της περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βερέμκο! Οι φιλοξενούμενοι ενέτειναν την πίεση και έφτασαν δις στο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (14` και 16`)!

Ο Μανούσος και πάλι προσποιήθηκε στον Γιάχιτς και τον Μαχαμάτ, σούταρε από τα όρια της περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στην επόμενη φάση ο Μανούσος σέντραρε από τα αριστερά, ο Γιάχιτς έκανε κακό υπολογισμό και ο Γεωργίου με εξ' επαφής κεφαλιά, είδε τον Βερέμκο να του λέει «όχι»! Ήταν ένα ματς με καλό ρυθμό, με τον Λεβαδειακό να έχει την κατοχή της μπάλας ωστόσο η Καλλονή είχε τις φάσεις. Στο 37` λοιπόν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκόλια, ο Μάντζιος προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, αυτή βρήκε στον Μανούσο και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βερέμκο! Έτσι έληξε το πρώτο μέρος, με το 0-0 να αδικεί την Καλλονή.

Λύτρωση από τη "βούλα"!

Ισορροπημένο παρέμενε το ματς στο δεύτερο μέρος, με την Καλλονή πάντως στο 67` να φτάνει και πάλι κοντά στο γκολ, με τον Βερέμκο να αποκρούει το σουτ του Μανούσου. Κόντρα λοιπόν στη ροή του ματς, στο 71` ο Ατζαγκούν κέρδισε έξυπνα το πέναλτι από τον Αναστασιάδη και ο Μάντζιος δεν άστοχησε, κάνοντας το 1-0! Η Καλλονή πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ, με τον Φαβάλι να έχει μια καλή φάση στο 85`, με τους Βοιωτούς να πανηγυρίζουν στο τέλος το τρίποντο! 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Γιάχιτς, Τσουρίκοφ (46' Μανωλάς), Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Καψάσκης, Ατζαγκούν (83' Τόπι), Μερεμπασβίλι (59' Μπελγκαζουανί), Μάντζιος.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν. Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς (61' Ελλακόπουλος), Καλτσάς, Φαβάλι, Μανούσος (86' Μπραούλιο), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (70' Κάρλσον).

Γκολ: Μάντζιος (72')

Κάρτες: Τσουρίκοφ (18'), Μανωλάς (75'), Καψάσκης (88') - Μπλάζιτς (16'), Καλτσάς (27'), Φαβάλι (31'), Αναστασιάδης (68'), Κάρλσον (76'), Ελλακόπουλος (86')

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags