Το πρώτο ημίχρονο οι Βαυαροί επέβαλλαν γερμανική... κατοχή. Η Μπάγερν έκλεισε τη Γιουβέντους στα 3/4 του γηπέδου και οι Ιταλοί όχι μόνο δεν μπορούσαν να περάσουν το κέντρο, αλλά και να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Η ομάδα του Μονάχουν με 72% κατοχή επέβαλλε τον ρυθμό της και πίεσε ασφυκτικά τα καρέ του Μπουφόν, ο οποίος είχε μία καλή απόκρουση στο 31' σε σκαστό σουτ του Μπερνάτ. Στο 13' βέβαια ο Μίλερ είχε χάσει την ευκαιρία της χρονιάς μην μπορώντας να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία. Εξιλεώθηκε όμως στο 43' δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του πριν οδεύσει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν δεν άργησε όπως στο πρώτο. Μέσα σε 10 λεπτά πέτυχε το 0-2 και ουσιαστικά φάνηκε να καθαρίζει την πρόκριση. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Ρομπέν έκανε κυριολεκτικά... πουτ@ν@ όλη την ιταλική άμυνα, βρήκε πεδίο βολής και έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί σαν ωραία κοιμωμένη στη δεξιά γωνία των διχτύων του Μπουφόν.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 62', οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι έχουν ακόμα παλμό και ότι είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ο Ντιμπαλά μείωσε σε 1-2 και από εκείνο το σημείο η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η Γιουβέντους κατάφερε και ισοφάρισε, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 76' ο Μοράτα έστρωσε από αριστερά με το κεφάλι(ύστερα απο γέμισμα) και ο Στουράρο με προβολή... ψαλιδιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Οι Ιταλοί πίεσαν αλλά οι Γερμανοί έκλεισαν τους διαδρόμους και έτσι διατηρήθηκε η ισοπαλία μέχρι τέλους, με την Μπάγερν να παίρνει ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης.