Καθαρά Δευτέρα μπήκαμε στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η ΑΕΚ όμως δεν... νήστευσε στα γκολ. Οι “κιτρινόμαυροι” σκόραραν τρία γκολ υπό καταρρακτώδη βροχή και... τελείωσαν από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση της επικράτησή τους.

Πρώτη φορά ρόμβος

Με φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε ο Γκουστάβο Πογιέτ την ΑΕΚ στο ματς με τον Πανθρακικό. Ο προπονητής της Ένωση άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με τον Μπουονανότε στην κορυφή του ρόμβου και επιθετικό δίδυμο τον Αραβίδη με τον Μπουονανότε. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις Σιμόες (κόφτης) και Μάνταλος-Κορδέρο (εσωτερικοί μέσοι) συμπλήρωναν τον σχηματισμό στο κέντρο. Στην άμυνα τοποθετήθηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος και Σοϊλέδης. Τέρμα ξεκίνησε ξανά ο Μπαρόχα...

Τρία γκολ και... αναγκαστικές αλλαγές

Η Ένωση δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία στην αναμέτρηση και το 4-4-2 ρόμβο είχε επιτυχία απέναντι (όμως) σε έναν αδύναμο αντίπαλο (έπαιζε με τον 3ο γκολκίπερ) που ήταν ασυντόνιστος και χωρίς πλάνο. Θα περίμενει κανείς, ότι ο Πανθρακικός θα ήταν ανταγωνιστικός μετά τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ όμως δεν ήταν ΠΑΟΚ και “καθάρισε” στο ρελαντί τους (υποβιβασμένους) Κομοτηνιώτες πριν καλά καλά συμπληρωθεί 20λεπτο στο παιχνίδι. Μέσα σε 17 λεπτά είχε τελειώσει την υπόθεση “νίκη” και μετά χαλάρωσε χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να γίνουν απειλητικοί.

Το σκορ άνοιξε στο 4' ο Μπουονανότε και στη συνέχεια ο Αραβίδης όπλισε και πέτυχε δύο γκολ, το ένα με κεφαλιά υστερα από σέντρα του Σοϊλέδη (11') και το αλλο με κοντινό γυριστό σουτ με το αριστερό από ασίστ του Μάνταλου (17'), τον οποίο οι Θρακιώτες αντί να κόψουν τον μάρκαραν με τα μάτια. Ο Πογιέτ πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο αναγκάστηκε να σπαταλήσει τις δύο από τις τρεις αλλαγές που δικαιούταν. Ο Σοιλέδης αισθάνθηκε ενα τράβηγμα, ενώ ο Κολοβέτσιος έσχισε το μέτωπό του και η αιμορραγία δεν σταματούσε. Έτσι τον πρώτο αντικατέστησε ο Βασιλαντωνόπουλος (που ντεπούταρε στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Γκάλο να μετατοπίζεται στα αριστερά) και τον δεύτερο ο Λαμπροπουλος. Δύο αναγκαστικές αλλαγές έκανε όμως και η φιλοξενούμενη η ομάδα που έχασε Χασομέρη και Γιούδα.

Χωρίς ενδιαφέρον...

Όπως καταλαβαίνετε το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και καθόλου ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ κατέβασε και άλλο την ταχύτητά της, έδωκε χώρους στον Πανθρακικό χωρίς όμως να μπορέσει να τους εκμεταλλευτεί. Εκτός από μερικά σουτ δεν υπήρξε τίποτα άλλο αξιοσημείωτο μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, η οποία βρήκε τον Δικέφαλο νικητή.

Έτσι η Ένωση αύξησε τη διαφορά στο +8 από τον τρίτο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό, εκμεταλλευόμενη την ήττα του τελευταίου στο Καραϊσκάκη. Ο Πανθρακικός έχει υποβιβαστεί και απλά περιμένει την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος για να... εκπληρωθεί της μοίρας του το γραφτό.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος (34' Λαμπρόπουλος), Σοϊλέδης (25' Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (86' Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπουονανότε, Αραβίδης, Πέκχαρτ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Στοΐνοβιτς): Γιούδας (85' Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (71' Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (79' Πεταυράκης)