Πολύ συζήτηση έχει γίνει τώρα τελευταία για το ενδεχόμενο δημιουργίας μια κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας, η οποία θα περιλαμβάνει τις κορυφαίες ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων. Φυσικά, αν συμβεί κάτι τέτοιο, λογικά θα συνεπάγεται και την αποχώρηση των συλλόγων που θα συμμετάσχουν από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας “La Vanguardia”, η Μπαρτσελόνα δεν είναι καθόλου αρνητική σε μια τέτοια προοπτική και μάλιστα προτίθεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πρεσβευτές της ιδέας ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο να δηλώσει συμμετοχή. Ούτως ή άλλως οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν ανοίξει αρκετά μέτωπα με την UEFA τα τελευταία χρόνια. Εκτός από την περσινή απαγόρευση μεταγραφών, οι δυο πλευρές έχουν διαμάχη εξαιτίας των αρκετών τιμωριών που έχει επιβάλλει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία στην “Μπάρτσα” για τα λάβαρα της Καταλονίας που υψώνουν οι φίλαθλοί της ζητώντας την ανεξαρτησία της πατρίδας τους. Η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Σουζάνα Μόνχε, εξέφρασε τα παράπονα των Καταλανών μιλώντας στη “La Vanguardia”. "Θα πρέπει να φτιάξουμε μια διοργάνωση, που θα ελέγχεται περισσότερο από τους συλλόγους", δήλωσε.

Εντούτοις, η Μπαρτσελόνα δεν είναι μόνη της σε αυτό το εγχείρημα. Αρκεί να αναφέρουμε πως ο άνθρωπος που έχει πρωτοστατήσει στην ιδέα δημιουργίας της εν λόγω διοργάνωσης είναι ο Καρλ Καρλ-Χάιντς Ρουμενίνγκε, ο προέδρος της Μπάγερν Μονάχου. Ο παλαίμαχος άσος προτείνει την αντικατάσταση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη σημερινή μορφή του από μια κλειστή λίγκα, στην οποία θα παίρνουν σταθερά μέρος οι ομάδες της ευρωπαϊκής ελίτ, γεγονός που θα εκτοξεύσει στα ύψη τον ανταγωνισμό και φυσικά τα κέρδη για τους συμμετέχοντες. Τα οικονομικά οφέλη φέρνουν κι άλλους συμμάχους, όπως η Γιουβέντους με τον αντιπρόεδρο της οποίας, Αντρέα Ανιέλι, να δηλώνει δυσαρεστημένος με τα χρήματα που μοιράζονται οι ομάδες για τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ λέγοντας χαρακτηριστικά: "Το Champions League αξίζει 1.5000.000 ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όταν το NFL κοστίζει 7.000.000.000 ευρώ".

Φυσικά, ένα τέτοιο εγχείρημα θα φέρει επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δεν πρόκειται να γίνει εύκολα αποδεκτό από την UEFA, γεγονός που αυτόματα καθιστά την υλοποίησή του πολύ δύσκολη. Ωστόσο όταν “μιλάει” το κέρδος και οι ομάδες που αποτελούν την ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης επιμένουν, τότε είναι βέβαιο πως όλα είναι πιθανά και πως το θέμα θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα.