Αυτό που συνέβησε στο Αλιάνζ Αρίνα ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Θα περίμενε κανείς, ότι η Μπάγερν θα είχε εύκολο έργο δεδομένου, ότι το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 2-2, με τους Γερμανούς να αποκτούν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Οι Ιταλοί όμως όχι μόνο αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια, αλλά αιφνιδίασαν τους Βαυαρούς και τους έκαναν να τρέχουν για να σώσουν ό,τι δεν σώζεται.

Η Κυρία έφερε... κρύα

Η Γιουβέντους προηγήθηκε στο 6' εκμεαλλευόμενε το τραγικό λάθος του Αλάμπα! Η μπάλα στρώθηκε στον Πογκμπά, ο οποίος πλάσαρε στην κενή εστία αφού ο Νόιερ ήταν αλλού για αλλού. Η συνέχεια του παιχνιδιού έδειξε, ότι οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Τορίνο και στο 28' ξαναχτύπησε! Ύστερα από (νέο) λάθος στην επίθεση, ο Μοράτα έκανε μία φοβερή κούρσα κουβαλώντας την μπάλα από την μία περιοχή στην άλλη, πέρασε όλη τη Μπάγερν, στο τέλος πάσαρε στον Κουαδράδο που έκανε μία ντρίπλα και περασε την μπαλα στην κλειστή γωνία του Νόιερ για το 0-2. Ούτε στον χειρότερό τους εφιάλτη δεν μπορούσαν να φανταστούν αυτό το σενάριο οι Βαυαροί.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να μπούνε ξανά στο ματς. Στο 42' βρέθηκαν μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Μπουφόν με φοβερή απόκρουση “έβγαλε” το πλασέ του Μίλερ. Ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια η Γιουβέντους πήγε να βάλει και τρίτο γκολ και να σφραγίσει το εισιτήριο. Αυτή τη φορά όμως ο Νόιερ απέκρουσε την προσπάθεια του Πογμπά από το μισό μέτρο.

Γίνεται, γίνεται, γίνεται

Στο δεύτερο μέρος ο Μοράτα έκανε τα τρελά του σε δύο φάσεις (56', 57'). Αυτή τη φορά όμως οι γηπεδούχοι ήταν προετοιμασμένοι και συνάμα συνειδητοποιημένοι, ότι πρέπει να το γυρίσουν. Στο 73' κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι (ύστερα από σέντρα του Ντάγκλας Κόστα) και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις ο Μίλερ με τον ίδιο τρόπο (από σέντρα του Κόμπαν) σημείωσε το 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση. Και όμως γίνεται...

Στο τέλος... νικούν οι Γερμανοί

Στον έξτρα χρόνο η Μπάγερν πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα. Στο 108', η αλλαγή του Γκουαρντιόλα, ο Αλκάνταρα, με σουτ στη γωνία του Μπουφόν από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία, εκανε την απόλυτη ανατροπή και έβαλε μπροστά τους Γερμανούς. Στο 110' έγινε το 4-2 από τον Κόμαν και το εισιτήριο κατέληξε σε βαυαρικά χέρια.

Έτσι για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το ρητό που λέει, ότι στο τέλος νικούν οι Γερμανοί. Ο θεός του... ποδοσφαίρου μόνο αυτούς ευνοεί.

Δείτε τις συνθέσεις των ομάδων:

Παρακολουθείστε όλα τα γκολ της αναμέτρησης:



Όλες οι φάσεις και τα γκολ: