Ο διδάκτωρ του αθλητικού δικαίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air», χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων ύποπτη την όλη παραφιλολογία που έχει προκύψει με το θέμα των «κίτρινων».

Για τα σενάρια που προκύπτουν από χθεσινό δημοσίευμα Κρητικής ιστοσελίδας:«Εγώ αυτό το θεωρώ και λίγο ύποπτο. Από το πουθενά προέκυψε η γνωμοδότηση της Εεα, που μιλούσε για τις εκκαθαρίσεις των ΠΑΕ, χωρίς να έχει προσφύγει κάποιος. Τώρα υπάρχει ο νέος νόμος, σχετικά με τις νέες ΠΑΕ. Δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται όλο αυτή η η παραφιλολογία. Ο,τι και αν υπάρχει από πίσω, είναι ύποπτο».

Για την αλλαγή του νόμου όσον αφορά τις ομάδες που προσπαθούν να ιδρύσουν μία νέα ΠΑΕ:«Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αφορά τις ομάδες που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία, από εδώ και πέρα. Για τις ομάδες που είναι ενδιαφερόμενες σήμερα, δεν πρέπει να αλλάξει κάτι. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει θέμα με την δημιουργία μία νέας ΠΑΕ, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της προηγούμενης».

Για τα υπάρχοντα δεδομένα και τον ΑΡΗ:«Ο ΑΡΗΣ δεν έχει να φοβηθεί κάτι αυτή τη στιγμή. Ο νόμος είναι σαφής. Ατό που μου προξενεί μία υποψία, είναι το γεγονός ότι από το πουθενά, χωρίς καμιά αφορμή, βγήκε η ΕΕΑ και είπε ότι πήρε από μόνη της μία απόφαση και είπε ότι από εδώ και στο εξής η εκκαθάριση θα παίζει ρόλο στην δημιουργία μία νέας ΠΑΕ. Αυτό μας βάζει φυσιολογικά σε υποψίες και μας πονηρεύει. Γιατί έρχεσαι και μας λες αυτό το πράγμα, χωρίς να σε έχει ρωτήσει κάποιος;».

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Η ΕΕΑ το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να δει αν έχει ιδρυθεί σωστά μία εταιρία. Δεν έχει δικαίωμα η ΕΕΑ να ελέγξει αν έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση της μία ΠΑΕ. Αυτί το έχουν βγάλει από μόνοι τους, χωρίς να το λέει πουθενά ο νόμος. Το ερώτημα είναι γατί και για ποιον λόγο αυτή την χρονική περίοδο;»

Για το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης του ΑΡΗ: «Μιλάμε για μία ομάδα που έχει βγει από τον Δεκέμβριο. Είναι άδικο. Δεν μπορείς σε έναν επενδυτή, που δεν έχει σχέση με την παλιά ΠΑΕ, να έρθεις και να του βάλεις εμπόδια. Δεν έχει λογική ο νομικός ειρμός που έχει αναπτυχθεί».

Πηγή: AllAboutAris.com

Για την εξαίρεση που περιμένει από τον νέο νόμο ο ΑΡΗΣ:«Δεν θεωρώ ότι μπορεί να γίνει ονομαστικά για τον ΑΡΗ. Απλά να υπάρχει ένας νόμος που δεν περιλαμβάνει τις παλαιές περιπτώσεις. Βέβαια ο ΑΡΗΣ είχε πάρει διαβεβαιώσεις και πέρυσι. Θα πρέπει να παλέψει για το δίκιο του ο ΑΡΗΣ».

Για το πότε θα τεθεί σε διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος: «Δεν πιστεύω να γίνει άμεσα. Από εκεί και πέρα, λέγονται διάφορα. Οταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, θα μπορέσουμε να πούμε και περισσότερα. Για την ώρα, έχουμε... λόγια που πετούν».