Μετά τα ευχάριστα νέα από την FIFA την Πέμπτη, ήρθαν και τα απολύτως ικανοποιητικά μαντάτα με την παραμονή του Αντρέ Σιμόες. Όπως έγραψα και στην τελευταία στήλη, η παραμονή τόσο του Πορτογάλου, όσο και του Γιάκομπ Γιόχανσον είναι οι πλέον κομβικές για να μπορέσει η ΑΕΚ να πορευθεί με την ίδια ραχοκοκαλιά και τα επόμενα χρόνια. Με ένα συμβόλαιο που έχει βάθος χρόνου μέχρι το 2019, πλέον η «Ένωση» κρατάει ένα πολύ βασικό γρανάζι. Τον άνθρωπο που μαζί με τον Σουηδό συνθέτουν πολύ ισχυρή μεσαία γραμμή, που είναι η πιο δυνατή γραμμή της ομάδας. Με τις αυξημένες αποδοχές που θα έχει, θα ικανοποιηθεί και ο ποδοσφαιριστής και εκείνοι που ανησυχούσαν για το αν είναι ριγμένος στις αποδοχές του. 

Για τον Σιμόες σίγουρα υπήρχαν προτάσεις. Και δεν διαφωνώ ποτέ με πωλήσεις όταν γίνονται στην κατάλληλη τιμή. Ακόμα και αν ο Πορτογάλος αποχωρήσει νωρίτερα από το 2019, η ΑΕΚ θα πάρει τα σωστά λεφτά από ενδεχόμενη πώληση του. Δεν μου αρέσει να παραχωρούνται ποδοσφαιριστές από τη μία, γιατί τους καλούς ποδοσφαιριστές τους θέλεις πάντα στην ομάδα σου, από την άλλη όμως το πάρε-δώσε είναι μία πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο και αυτό κάνει και τις ομάδες να εξελίσσονται.

Τώρα σειρά έχει και το θέμα του Γιόχανσον. Πιθανολογώ πως μπορεί να εξελιχθεί κάπως πιο περίπλοκα, αλλά ο Μελισσανίδης έχει το χάρισμα του στις διαπραγματεύσεις από τα παλιά τα χρόνια. Είναι εξαιρετικά σημαντική και η δική του παραμονή. Βέβαια ο Σουηδός θυμίζω πως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018, αλλά η ΑΕΚ δείχνει την πρόθεση να επιβραβεύσει και τον Γιόχανσον, αλλά και να τον «δέσει» με ένα ακόμα καλύτερο συμβόλαιο. Πιστεύω πως σειρά σύντομα θα πάρει και ο Μπαρμπόσα. Οι ανανεώσεις ξεκίνησαν ιδανικά, το ίδιο πιστεύω προσδοκώ να γίνει και με τις ενισχύσεις κι ασφαλώς ευελπιστώ και σε παραμονή Πογέτ.

Η παρουσία του Αλέξη Δέδε αποτελεί εγγύηση για την σοβαρότητα της ΑΕΚ πάνω σε θέματα που αφορούν αδειοδοτήσεις και οτιδήποτε έχει να κάνει με διεθνή θέματα. Για όσα «ανεξάρτητα» σωματεία κάνουν...όρεξη για αποκλεισμούς και μη συμμετοχή της «Ένωσης» στα Κύπελλα Ευρώπης, έχουν κάθε... δικαίωμα. Καλό θα είναι να φανερωθούν από μόνα τους κιόλας κι όχι μέσω τρίτων για να επιβεβαιώσουν κιόλας το προσωνύμιο που τα συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι διόλου τιμητικό.

Επιπλέον δικαιώνομαι για το γεγονός πως αγωνιστικά σε τέτοια σωματεία, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας αγωνιστικός οίκτος και κανένα αγωνιστικό έλεος. Η ΑΕΚ οφείλει να τους ρίχνει όσο περισσότερα γίνεται. Καιρός ν’ αφήσει τα ψυχοπονιάρικα σκορ, απέναντι σε....κοράκια που έκαναν πάρτι όταν έπεσε. Αυτά τα...ανεξάρτητα σωματεία θα πρέπει να έχουν ένα... αριθμητήριο δίπλα στο τέρμα τους όταν παίζουν με την ΑΕΚ.

Πηγή: sport-fm.gr