Το πρότζεκτ του Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό είχε συγκεκριμένο πλάνο, για αυτό και ο Έλληνας τεχνικός προσπάθησε να μην ξεφεύγει από μία συγκεκριμένη λογική: Να αποκτήσει η ομάδα ταυτότητα, με αγωνιστικά χαρακτηριστικά και ρόστερ διαμορφωμένο για τις ανάγκες της.

Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις, στα 2,5 χρόνια που έμεινε στο "τριφύλλι" να μην του βγήκαν καθόλου κάποιες μεταγραφές (π.χ. Μπαϊράμι) ή κάποιες άλλες να τις πίστεψε αλλά να μην τον δικαίωσαν στον βαθμό που έπρεπε (π.χ. Ατζαγκούν), αλλά είναι γεγονός ότι υπήρχε πλάνο. Προγραμματισμός που έπρεπε να στηριχτεί.

Και σε αυτόν τον προγραμματισμό δεν χωρούσε, όσες φορές κι αν προσπάθησαν από τη διοίκηση να πείσουν τον Αναστασίου, ο Σεμπάστιαν Λέτο!

Ο "Ολλανδός" θεωρούσε ότι ο Αργεντινός άσος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τα θέματα με τους τραυματισμούς και πιθανή έλευσή του δεν θα είχε να δώσει κάτι παραπάνω αγωνιστικά στον Παναθηναϊκό.

Μετά και τις τελευταίες εμφανίσεις του Λέτο με το τριφύλλι στο στήθος, είναι δεδομένο ότι η άποψη του Αναστασίου δεν μπορεί να στηριχτεί περισσότερο...

Για αυτό και χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, που δεν έφεραν με δική τους πρωτοβουλία τον Λέτο στην Ελλάδα, άσχετα από την άποψη του Αναστασίου! Ακόμα και με το ζόρι, παρά τη θέληση του προπονητή!

Τι θα έκανε, δηλαδή, ο Αναστασίου; Θα άφηνε στον πάγκο τέτοιον παιχταρά;

Γιατί ο Αργεντινός αναγεννήθηκε στο περιβάλλον των "πράσινων", καθώς βρήκε ένα θερμοκήπιο ικανό να του δώσει ξανά ανοδική πορεία στην καριέρα του!

Σκέφτεστε, δηλαδή, να είχε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου τον Λέτο στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός;

Ίσως και πάλι να μην "χτυπούσε" με συνέπεια το πρωτάθληα, αλλά σίγουρα δεν θα έμενε 25 βαθμούς πίσω από την κορυφή...