Παίζοντας στον άξονα με τους Κορδέρο, Γιόχανσον, η μπάλα δεν ήταν εύκολο να φτάσει στον Μπακασέτα. Ο περιφερειακός επιθετικός του Πανιωνίου, παρότι δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί όπως συνήθως, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και υπήρξαν στιγμές όπου αναστάτωσε την άμυνα της ΑΕΚ.

Συνολικά, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Πογιέτ είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Αν εξαιρέσουμε τη φάση του 28ου λεπτού, όπου ο Ανσαριφάντ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και σκόραρε, αλλά ήταν ελάχιστα οφσάιντ, και δύο μακρινά σουτ που συνηθίζει ο Μπακασέτας, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να απειλήσει την ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Πογιέτ έφθαναν με άνεση έξω από την περιοχή του Διούδη, όμως τους έλειπε η καλή τελική επιλογή και ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Οι δύο ακραίοι μπακ της ΑΕΚ έμεναν ώρα ψηλά και ασκούσαν πίεση στην άμυνα του Πανιωνίου, χωρίς να μπορεί η ομάδα του Ουζουνίδη να το εκμεταλλευτεί, βγάζοντας αντεπιθέσεις.

Οπως έχει συμβεί πολλές φορές φέτος, τη λύση που έψαχνε η ΑΕΚ την πήρε από κίνηση του Πογιέτ, από τον πάγκο. Ο Ουρουγουανός στο 67ο λεπτό βγάζει Βάργκας, Αραβίδη, βάζει Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ, και 5 λεπτά αργότερα βλέπει τον Μπαρμπόσα να βρίσκει τον Πέκχαρτ στην αντίπαλη περιοχή και να ανοίγουν με δικιά τους συνεργασία, οι αλλαγές του, το σκορ.

Εχοντας μείνει με 10 παίκτες η ΑΕΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ένα μεγάλο ρίσκο. Εβγαλε τον Κόρμπο, πέρασε χαμηλά τον Μπακασέτα, δίπλα στον Σιώπη, και κράτησε ψηλά τους Βιγιάλμπα, Μπαργκάν, Καραμάνο, Ανσαριφάντ. Ο Πογιέτ, με το που άνοιξε η ομάδα του το σκορ, οχυρώθηκε με 3 στόπερ, όπως συνηθίζει, και έψαχνε γκολ στις αντεπιθέσεις. Μέχρι να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη τους νέους τους ρόλους, χτύπησαν ξανά οι αλλαγές του Πογιέτ, μεγάλη πάσα Μπαρμπόσα στον Πέκχαρτ και ο βαρύς φορ βρήκε χώρο να κάνει σε αντεπίθεση το 2-0.

Η ΑΕΚ χρειαζόταν περισσότερο τη νίκη, ήταν φανερά πιο συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Πογιέτ στον αγώνα, και με τον Ουρουγουανό τεχνικό η ΑΕΚ τα παιχνίδια που χρειάζεται καταφέρνει και τα κερδίζει.

Πηγή: Goal