Facebook Pixel Πόσα πρωταθλήματα έχει πάρει ο Ρανιέρι;
| 2016-04-11 17:34:00

Πόσα πρωταθλήματα έχει πάρει ο Ρανιέρι;

Πόσα πρωταθλήματα έχει πάρει ο Ρανιέρι;

Έχει περάσει από τεράστιες ομάδες στην πλούσια προπονητική του καριέρα, όπως ήταν η Γιουβέντους, η Ρόμα, η Βαλένθια, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ίντερ και η Τσέλσι. Η απάντηση θα σας εντυπωσιάσει!

Λίγες εβδομάδες έμειναν ακόμα, ώστε να ολοκληρωθεί το… παραμύθι και η Λέστερ να σηκώσει το πρωτάθλημα Αγγλίας, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της. Ο Ιταλός τεχνικός, μετά το απογοητευτικό πέρασμά του από την Ελλάδα, όχι μόνο επέστρεψε στο προσκήνιο, αλλά υποχρέωσε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, να υποκλιθεί στην ομάδα του.

Βέβαια, η στιγμή της απονομής θα είναι κάτι μοναδικό και για τον Ρανιέρι, ο οποίος παρότι έχει περάσει από πάρα πολλές και μεγάλες ομάδες στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα, δεν έχει σηκώσει ούτε μία φορά την κούπα του πρωταθλητή (τουλάχιστον στην Α’ κατηγορία). Εάν εξαιρεθεί λοιπόν το πρωτάθλημα με τη Μονακό στην δεύτερη κατηγορία το 2012, το τελευταίο τρόπαιο που κέρδισε ήταν το Σούπερ Καπ Ευρώπης με τη Βαλένθια το 2004!

Παρότι βρέθηκε σε μεγάλες ομάδες όπως Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο, Τσέλσι, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ, ο Ιταλός, δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, φτάνοντας μια «ανάσα» από αυτό το 2010 με τους «τζιαλορόσι».

Μιλώντας με... τίτλους, ο Ιταλός σε 28 χρόνια καριέρας έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα ένα Κύπελλο (1996) και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας (1996) με την Φιορεντίνα, ένα Κύπελλο Ισπανίας (1999) και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2004) με τη Βαλένθια ενώ παράλληλα έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα Β’ Εθνικής με Φιορεντίνα (1994) και Μονακό (2013).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags