Facebook Pixel Ε. Μίχος: Η Doyen «δουλεύει» τον Ρομπέρτο για Αγγλία
| 2016-04-15 12:28:00

Ε. Μίχος: Η Doyen «δουλεύει» τον Ρομπέρτο για Αγγλία

Ε. Μίχος: Η Doyen «δουλεύει» τον Ρομπέρτο για Αγγλία

Τι σχέση μπορούν να έχουν ο Μίτσελ, ο Ρομπέρτο Χιμένεθ και η Αγγλία;

Για όσους δεν τη γνωρίζουν, πρόκειται ουσιαστικά για ένα fund με ιδρυτή τον Νέλιο Λούκας, που μεταξύ άλλων ασχολείται και με το ποδόσφαιρο: μετακινεί ποδοσφαιριστές - προπονητές, αγοράζει τίτλους ιδιοκτησίας παικτών και ομάδων -για αυτό έχει πάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο τη FIFA, από τη στιγμή που η τελευταία απαγόρευσε το «third party ownership»-, εκμεταλλεύεται εμπορικά την εικόνα μεγάλων άσων (Νεϊμάρ, για παράδειγμα).

Η Doyen Group λειτουργεί ...κατά κάποιον τρόπο... σαν υπερμάνατζερ: μέσω αυτής έγινε τον περασμένο Ιούλιο η μεταγραφή του Ιμπουλά με το ποσό-ρεκόρ για την Πόρτο των 20 εκατ. ευρώ (από τη Μαρσέιγ) και μόλις 7 μήνες μετά η ίδια τον έστειλε με 25 μύρια στη Στόουκ!! Η Doyen τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει παρτίδες με Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν και Μαρσέιγ, ενώ έχει δανείσει 7 εκατ. ευρώ στη Χιχόν, με αντάλλαγμα ποσοστά επί της ιδιοκτησίας παικτών ή στις πωλήσεις.

Ο Μίτσελ λόγω Doyen πήγε στη Μαρσέιγ και χάρη σε αυτή δεν έχει απολυθεί. Η Doyen είναι από τους επίδοξους αγοραστές της πλειοψηφίας των μετοχών της γαλλικής ομάδας και σύμφωνα με την «Equipe», τον Φεβρουάριο συζητούσαν για deal 200 εκατ. ευρώ! Για να καταλήξουμε στον Ρομπέρτο, τον οποίο, σύμφωνα με την πιάτσα των agent, η Doyen Group τον «δουλεύει» για την Αγγλία εν όψει καλοκαιριού. Σε δυο ομάδες ...όπως μάθαμε-, με τη μία να είναι του Λονδίνου.

ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: Τα βρετανικά ΜΜΕ θα βρίσκουν τρόπο και... πρόσωπα για να εμπλέκουν ...κατά κάποιον τρόπο- κάθε εβδομάδα τη Νότιγχαμ Φόρεστ με την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Για παράδειγμα, χθες το πρωί ήταν η σειρά της «Daily Mιrror» να αναφέρει πως ο Δημήτρης Διαμαντάκος αποτελεί καλοκαιρινό μεταγραφικό στόχο της Νότιγχαμ, αλλά και των Λιντς, Σέφιλντ Γουένσντεϊ (ομάδες όλες της Τσάμπιονσιπ). Φανταστείτε, λοιπόν, μια Νότιγχαμ που, σύμφωνα με αυτά που έχουν γραφτεί, μπορεί να τη δούμε κάποια στιγμή με μεγαλομέτοχο Μαρινάκη, προπονητή Πογιέτ και φορ Διαμαντάκο. Πλάκα θα είχε... Για τον Διαμαντάκο πάντως χθες βράδυ δόθηκε συνέχεια κι από την «Daily Star», σύμφωνα με την οποία η Λιντς προσφέρει 1,6 εκατ. λίρες στην Καρλσρούη για να τον αγοράσει, αλλά δεν... τρελαίνεται με την προοπτική της Τσάμπιονσιπ ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού (θυμίζω πως η γερμανική ομάδα ενεργοποίησε τον Γενάρη την οψιόν αγοράς του, ύψους 1 εκατ. ευρώ).

ΛΟΥΙΣ ΚΑΡΛΟΣ: Οι Πορτογάλοι μάνατζερ έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο, Ευρώπη- Ασία -Αραβία, δημιουργώντας τα κατάλληλα... κανάλια, έτσι ώστε να προωθούν το πελατολόγιό τους (παίκτες και προπονητές). Δεν πρέπει, λοιπόν, να προκαλεί εντύπωση πως ο 31χρονος αμυντικός- κεντρικός μέσος, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπράγκα (κάνει ομολογουμένως πολύ καλή σεζόν), μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων γράφτηκε στα πορτογαλικά ΜΜΕ πως απασχολεί ...κατά σειρά... ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! Στην Ελλάδα πάντως τον Λουίς Κάρλος τον... μάθαμε ως έναν από τους παίκτες που φέρεται να εντυπωσίασαν τους Μιλοβάνοβιτς - Ντε Μπαρτόλο, στην τουρ που έκαναν στην Πορτογαλία, παρακολουθώντας αγώνες και προτεινόμενους παίκτες. Κατά... σύμπτωση, πάντως, ο Βραζιλιάνος μέσος ανήκει στο ίδιο μανατζερικό γραφείο με τον Αντρε Σιμόες, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε με την ΑΕΚ. Κάποιος κακεντρεχής βέβαια θα μπορούσε να σκεφθεί πως είναι και ένα είδος... εξυπηρέτησης, ώστε να διαφημιστεί και να ανεβεί το κασέ του, τώρα που πάει για το καλύτερο (πρώτο και πιθανότατα τελευταίο μεγάλο) συμβόλαιο της καριέρας του, η οποία, εκτός από την 3ετία στην Μπράγκα, έχει να επιδείξει ομάδες-μεγαθήρια, όπως η βραζιλιάνικη Ιπιτάνγκα, η Φρεαμούντε και η Πάκος Φερέιρα... Πόσω μάλλον όταν στο «παιχνίδι» για τον Λουίς Κάρλος βάζουν και τον Ολυμπιακό λόγω Μάρκο Σίλβα, παρότι ο τελευταίος δεν θέλει μεταγραφές 30άρηδων και ο άσος της Μπράγκα καλύπτει θέση ξένου (που δεν περισσεύουν στους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα ακόμη και η ανανέωση του Σαλίνο να βρίσκεται στον αέρα).

ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ: Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να είναι πρώτος (με 2 βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ Λάρνακας), αλλά υπάρχει έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Τόσο για το πολύ συντηρητικό στυλ παιχνιδιού της ομάδας όσο και λόγω των προστριβών του με τον πρόεδρο αλλά και ποδοσφαιριστές του. Οπως μάλιστα ακούγεται έντονα στην ελληνική πιάτσα των agent, το περασμένο Σάββατο ήταν ο Γιάννης Γιαννιώτας (μεταγραφή και προσωπικό στοίχημα του Γεωργιανού κόουτς), με το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στο 88΄, στην έδρα της Ανόρθωσης, που γλίτωσε τον Τιμούρ Κετσπάγια από την απόλυση! Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ, ενώ και στην προηγούμενη (στο 2-2 με τον Απόλλωνα Λεμεσού) πάλι στην εκπνοή είχε ισοφαρίσει. Ετσι, μπορεί να εξηγηθούν σενάρια και δημοσιεύματα που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες στην Κύπρο, σύμφωνα με τα οποία ο Κετσπάγια έχει προταθεί και θα απασχολήσει την ΑΕΚ, αν δεν συνεχίσει ο Γκους Πογιέτ...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags