O μεταγραφικός προγραμματισμός του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν μπορεί θεωρητικά να... περιμένει την ολοκλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά στην πράξη έχουν μπει βασικές πινελιές στις συζητήσεις του Μάρκο Σίλβα με τους «ερυθρόλευκους» αξιωματούχους. Σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση που έχουν στην πιάτσα των agents...

Προτεραιότητα, λοιπόν, φαίνεται να δίνεται στην ενίσχυση στον άξονα. Στράικερ, στόπερ και «8αροεξάρι». Δηλαδή μπακ απ του Ιντέγε, σέντερ μπακ αφού φαντάζει πολύ πιθανό μέσα στο καλοκαίρι να πουληθεί κάποιος από τους Μποτία-Σιόβα (αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον που δείχνουν ήδη ομάδες του εξωτερικού και με δεδομένο πως ο Ντα Κόστα προορίζεται για Νο1 και ένας από τους αρχηγούς της ομάδας) και μέσος που θα παίζει δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς, αλλά με πιο δημιουργικά χαρακτηριστικά. Το τελευταίο κάλλιστα μπορεί να ερμηνευτεί και ως ένδειξη πως ένας από τους Καμπιάσο-Κασάμι ή ακόμη και οι δύο μπορεί να μη βρίσκονται στο νέο ρόστερ.

Ειδικότερα για τον Καμπιάσο η πιάτσα των agents θεωρεί ως ΤΟ πιο πιθανό να αποχωρήσει, ενώ ο Κασάμι έχει συμβόλαιο και θα πρέπει να έρθει πρόταση από το εξωτερικό. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως υπό προϋποθέσεις ως «αντι-Καμπιάσο» μπορεί να παίξει ένα όνομα που ήδη έχει γραφτεί στα ελληνικά ΜΜΕ. Ο λόγος για τον Μιγκέλ Βελόσο, τον 30χρονο διεθνή Πορτογάλο που μένει ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου το καλοκαίρι και δεδομένα αρέσει στον Μάρκο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μάλιστα φέρεται να έχει πει στους «ερυθρόλευκους» πως τέτοιου στυλ μέσο θα ήθελε. Ο Βελόσο πάντως είναι μια... ακριβή περίπτωση (ελεύθερος, πελάτης του «χρυσοδάκτυλου» αgent Μέντες, που στην Ντιναμό κόστιζε μικτά το χρόνο 4 εκατ.). Οπότε για να ασχοληθεί μαζί του ο Ολυμπιακός θα πρέπει να απαλλαγεί από ένα αντίστοιχο βαρύ συμβόλαιο στην ίδια θέση (π.χ. ο Καμπιάσο έχει 1,5 εκατ. net αποδοχές).

Πηγή: Goal