Facebook Pixel Έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε και πάνε με ηθικό στη Λεωφόρο…
| 2016-05-12 16:14:00

Έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε και πάνε με ηθικό στη Λεωφόρο…

Έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε και πάνε με ηθικό στη Λεωφόρο…

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης γράφει για τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ και για την κρισιμότητα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Είναι λογικό να καρπωθούν τη μερίδα του λέοντος για τη χθεσινή επικράτηση του ΠΑΟΚ σε βάρος της ΑΕΚ οι δύο σκόρερ. Όχι μόνο γιατί έβγαλαν το φίδι από την τρύπα, αλλά γιατί το έκαναν με δύο υπέροχα γκολ, το ένα πιο ωραίο από το άλλο.

Ο Ροντρίγκες και ο Μυστακίδης ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης της ομάδας τους και αυτοί που πρόσφεραν στους φιλάθλους που είδαν το ματς από την τηλεόραση δύο μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές.

Το 2-1 αντάμειψε δίκαια τις δύο ομάδες. Με βάση τη συνολική αγώνα, αδικία θα ήταν να παρέμενε αναλλοίωτο το 0-1, που έγινε από το πουθενά, εξ αιτίας της γκάφας του Γλύκου, σε μια ανύποπτη φάση, στην οποία ούτε καν οι παίκτες της ΑΕΚ κατάλαβαν πώς κατάφεραν να προηγηθούν.

Δεν ήταν πολύ καλός χθες ο ΠΑΟΚ, ήταν, ωστόσο, σαφώς ανώτερος της ΑΕΚ. Είχε την υπεροχή και ήταν η ομάδα που έδειχνε ότι δικαιούται τη νίκη. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για να κάνει την υπόθεση του γκολ εύκολη, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες του, καθώς βρήκαν τη δύναμη να ξεπεράσουν το σοκ του 0-1 και τους τρόπους να πετύχουν τα δύο εντυπωσιακά γκολ και να «αρπάξουν» τους πρώτους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στα πλέι οφ.

Το φοβερό γκολ του Ροντρίγκες αποκατέστησε τις ισορροπίες και στα 25 τελευταία λεπτά, όταν άρχισε πάλι ουσιαστικά το παιχνίδι, το ζητούμενο ήταν αν ο ΠΑΟΚ θα μετουσίωνε την υπεροχή του, η οποία σε κατοχή μπάλας είχε φτάσει στο 70%-30%! Πράγματι, χάρη στο υπέροχο γκολ του Μυστακίδη, έγινε το 2-1 και απονεμήθηκε δικαιοσύνη. Και, βέβαια, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι αυτή η νίκη τονώνει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών του ΠΑΟΚ για τη συνέχεια του μίνι Πρωταθλήματος.

«Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ το θελήσουν και το πιστέψουν, θα έχουν τύχη στα πλέι οφ, διαφορετικά, ο περσινός διασυρμός δεν θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί», γράφαμε χθες. Και προσθέταμε: «Από αυτούς εξαρτάται και από το αν αποφασίσουν να τιμήσουν τη φανέλα που φορούν, να δώσουν λίγη χαρά στον κόσμο τους και να φέρουν πίσω κάποια, λίγα έστω, από τα πολλά χρήματα που όλο τον χρόνο τους πλήρωνε κανονικότατα και στην ώρα τους ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ»

Περίμενα χθες να βγάλουν πιο πολύ πάθος στο χόρτο, περίμενα να παίξουν και καλύτερο ποδόσφαιρο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τους κλέψει το δίκιο. Πέτυχαν τον στόχο τους, έκαναν μια πέρα για πέρα επαγγελματική νίκη και, ταυτόχρονα, το πρώτο βήμα στην προσπάθεια για την εξασφάλιση της πρωτιάς είναι γεγονός.

Η ισοπαλία στον αγώνα του Πανιωνίου με τον Παναθηναικό ευνοεί τον ΠΑΟΚ. Είναι πλέον πρώτος στη βαθμολογία και το ντέρμπι με τον Παναθηναικό έρχεται να κρίνει κατά πολύ την έκβαση της προσπάθειάς του. Το πιο λογικό είναι σε κάθε αγωνιστική τα ίδια να λέμε, αλλά, κακά τα ψέματα, αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει αυτόν τον αγώνα γίνεται αυτόματα φαβορί για την πρωτιά, ενώ αν τον χάσει η κατάσταση θα ξαναγίνει δύσκολη.

Αυτό το ματς στη Λεωφόρο είναι το «κλειδί» για τον ΠΑΟΚ. Και το καλό είναι ότι πάει να το δώσει με ενισχυμένο το ηθικό του. Το 2-2 στον αγώνα της κανονικής περιόδου έδειξε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από τους αντιπάλους τους. Εκτός αυτού, πρέπει να σκεφτούν ότι σπάνια ο ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως εποχών, επιστρέφει με νίκη από ματς με τον Παναθηναικό στην Αθήνα. Καιρός είναι να δώσουν μια απάντηση στην κακή αυτή παράδοση.

Ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Παναθηναικός είναι καλύτερες ομάδες από τον ΠΑΟΚ κι ας έχει ο ΠΑΟΚ ένα σωρό αγωνιστικές αδυναμίες. Αν το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του κι αν κάνουν πάλι αυτό ακριβώς που πρέπει, θα προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους και θα περιμένουν τους δύο πιο εύκολους, θεωρητικά, αγώνες της σειράς, κόντρα στον Πανιώνιο. Και αν δεν έχει απώλειες ούτε σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια, ε τότε θα χρειαστεί προσπάθεια για να χάσουν την πρωτιά…

Metrosport 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags