Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Αναστόπουλου, επισκίασε δικαιολογημένα σε έναν βαθμό την χθεσινή φιλική αναμέτρηση του ΑΡΗ με το Αγιονέρι.

Ο 58χρονος τεχνικός, λίγες ημέρες πριν το οριστικό φινάλε της σεζόν, έκανε τον δικό του απολογισμό για την χρονιά που ολοκληρώνεται. Αυτά που κράτησε, εκείνα που έδειξε ότι τον πείραξαν ενώ έδωσε και ένα πρώτο περίγραμμα του πλάνου που έχει μπει ήδη σε εφαρμογή για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Η στήριξη στον Καρυπίδη

Ο Νίκος Αναστόπουλος απολαμβάνει της καθολικής στήριξης του Θεόδωρου Καρυπίδη και χθες φάνηκε ότι ισχύει και το αντίστροφο. Ο «Αναστό» έδειξε διαβασμένος όσον αφορά τις εξωαγωνιστικές εξελίξεις και την Γενική Συνέλευση της 30ης Μαΐου, στο πλαίσιο της οποίας υπογράμμισε ότι θα είναι άδικο να μην παραμείνει στην ομάδα ένας άνθρωπος που έβαλε αποδεδειγμένα χρήματα, φωτογραφίζοντας τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εδώ εντάσσεται και η σιγουριά του για την ομαλή μετάβαση του ΑΡΗ από την Γ' Εθνική στην Φούτμπολ Λιγκ, ως ένα ακόμη δείγμα της εμπιστοσύνης του προς το πρόσωπο του Καρυπίδη.

Η προεργασία στο μεταγραφικό

Βάσει ρεπορτάζ, τους τελευταίους μήνες ο Αναστόπουλος προχωράει τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Ενας σχεδιασμός που έχει μπει στη κορύφωση του, βάσει τουλάχιστον των όσων δήλωσε χθες. «Είμαστε πανέτοιμοι! Ολα όμως θα γίνουν με κάποια σειρά πραγμάτων. Οταν γίνουν αυτά που πρέπει, θα είμαστε έτοιμοι να πούμε πολλά», ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση, αφήνοντας να εννοηθεί όχι μόνο ότι ο ΑΡΗΣ έχει μπει στη διαδικασία των συζητήσεων με περιπτώσεις παικτών, αλλά ότι υπάρχουν και προφορικές συμφωνίες, εφόσον όλα πάνε καλά και η ομάδα αγωνιστεί στην Φούτμπολ Λιγκ.

Το έντονο ελληνικό στοιχείο

Ο Αναστόπουλος είναι... σφίγγα όσον αφορά υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, έδωσε όμως το στίγμα του για το ρόστερ που θέλει να δημιουργήσει. Ενα ρόστερ με που θα χτιστεί γύρω από 6-7 παίκτες της φετινής ομάδας και με ακόμα πιο έντονο ελληνικό στοιχείο. Προϋπόθεση που έδειξε ότι θεωρεί απαραίτητη για τον ΑΡΗ που φαντάζεται την επόμενη σεζόν.

Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο

Το σύγχρονο μοντέλο ποδοσφαίρου περιλαβάνει και την παρουσία ενός τεχνικού διευθυντή σε μία ομάδα. Ο Αναστόπουλος όμως ήταν χθες κατηγορηματικός σε ερώτηση που του έγινε. «Οταν είναι ο κ. Καρυπίδης στην κορυφή και εγώ στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σε τι να χρησιμεύσει ο τεχνικός διευθυντής. Παίρνω και εγώ τηλέφωνα», είπε συγκεκριμένα ο 58χρονος τεχνικός, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ομάδα, όπως δηλαδή και φέτος.

Το βάρος στα τμήματα υποδομής

Με την επιστροφή του στην Φούτμπολ Λιγκ -εφόσον όλα πάνε καλά- αυτόματα θα ενεργοποιηθούν ξανά οι Κ-20 και η Κ-17 με την συμμετοχή τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Ο Αναστόπουλος προανήγγειλε ότι θα υπάρξει προεργασία και σε αυτό το κομμάτι και δείχνει ενδιαφέρον για την ανάδειξη παικτών από τα... σπλάχνα της ομάδας. Εχει προωθήσει ήδη Ανδρεάκο-Μπουλγκουρίδη στην πρώτη ομάδα, έκανε λόγο για άλλες 4-5 περιπτώσεις παικτών, ενώ επθυμία του είναι η δεύτερη ομάδα να ακολουθεί σε όλα τα επίπεδα την φιλοσοφία της πρώτης. Το μοντέλο που εφαρμόζεται δηλαδή σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες.

H σύγκριση με την περσινή σεζόν

Δεν ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στην διαδικασία να συγκρίνει τα όσα έγινν πέρυσι με φέτος. Το είχε κάνει ξανά στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο. Και μπορεί να μην έκανε άμεσα λόγο για την θέση του σχετικά με την κριτική που δέχθηκε η ομάδα ανά διαστήματα, αλλά την έδειξε εμμέσως. Η σύγκριση άλλωστε της περσινής ήττας από τον Καμπανιακό (3-0) με την εικόνα της ομάδας στην Κρύα Βρύση φέτος -παρά την νίκη- και η αναφορά στην κριτική που δέχθηκε, ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ενα παράδειγμα πάνω στο οποίο προσέθεσε την άνετη άνοδο της ομάδας και την ηρεμία που υπήρχε συνολικά και ξεκινούσε από το αγωνιστικό. 

Πηγή: AllAboutAris.com