Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα επέστρεψε στην Ελλάδα για να συζητήσει με τον Παναθηναϊκό την πιθανότητα ανάληψης ρόλου τεχνικού διευθυντή. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το αν θα είναι αυτός που θα στεριώσει στο συγκεκριμένο… καταραμένο πόστο του «τριφυλλιού».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από το 2012, όταν και ανέλαβε χρέη προέδρου ο Γιάννης Αλαφούζος, από τον Παναθηναϊκό έχουν περάσει και «ξηλωθεί» οι Κώστας Ελευθεράκης, Νίκος Νταμπίζας και το δίδυμο των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου!

Ο πρώτος αποχώρησε με το τέλος της σεζόν 2012-13, ο δεύτερος έκανε καλή δουλειά το 2013-14, αλλά πλήρωσε τις άστοχες μεταγραφικές επιλογές της επόμενης σεζόν, ενώ οι Βόκολος-Φύσσας έφυγαν προκειμένου να δοθεί η ελευθερία στον Αντρέα Στραματσόνι να τρέξει τα μεταγραφικό πλάνο της ομάδας.

Συνεπώς, ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει να παρέχει μεγαλύτερη στήριξη στους προπονητές παρά στους τεχνικούς διευθυντές. Με εξαίρεση τη σεζόν 2012-13 που η ομάδα άλλαξε τέσσερις προπονητές (Φερέιρα, Ρότσα, Φάμπρι και Βονόρτας ως υπηρεσιακός), από το καλοκαίρι του 2013 και έπειτα οι Πράσινοι έχουν πορευθεί με τους Αναστασίου και Στραματσόνι. Μάλιστα, θυμόμαστε πως ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε… γαϊδουρινή υπομονή με τους Φερέιρα και Αναστασίου. Σε αντιδιαστολή οι τεχνικοί διευθυντές «ξηλώνονταν» με ευκολία.

Αυτό που απομένει να μάθουμε, λοιπόν, είναι, αν ο Ζιλμπέρτο θα ταιριάξει με τον Στραματσόνι ή όχι. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει χημεία θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Και αυτό γιατί από τη μια δείχνει διάθεση να στηρίξει τον Ιταλό (είναι στα σκαριά και η επέκταση του συμβολαίου του), αλλά από την άλλη ο Βραζιλιάνος είναι ένα πρόσωπο που λατρεύεται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και ενδεχόμενη απομάκρυνσή για χάρη του Στραματσόνι θα προκαλούσε πολύ έντονες αντιδράσεις!

Αλλά ας μην προεικάζουμε καταστάσεις. Εδώ είμαστε για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία.