Τα δύο αυτά δεδομένα, ότι υπήρξε αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, με την οποία κατάκτησε το μουντιάλ το 2002 ο 40χρονος σήμερα, και το ότι είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας στον Παναθηναϊκό. Στο νέο του ρόλο στον Παναθηναϊκό.

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι ψάρια θα πιάσει ο Σύλβα, δηλαδή αν θα πετύχει όπως ο Τάκης Φύσσας και ο Νίκος Νταμπίζας, που προϋπήρξαν σ' αυτό το πόστο επί Αλαφούζου. Δεν το λέω εγώ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το είπε ότι έμεινε ευχαριστημένη από τη συνεργασία της με τους δύο πρώην «τεχνικούς διευθυντές».

Αλήθεια, τι σημαίνει «τεχνικός σύμβουλος». Τι ακριβώς θα κάνει ο Ζιλμπέρτο Σύλβα, που μετά από έξι χρόνια στην Άρσεναλ ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2008. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και... μπερδεμένη.

1. Εξαρτάται σε ποια ομάδα εργάζεται ο «τεχνικός σύμβουλος». Δεν είναι ίδια η δουλειά του, η αρμοδιότητά του σε κάθε ομάδα.

2. Εξαρτάται, επίσης, ποιος είναι συγκεκριμένα αυτός που αναλαμβάνει «τεχνικός διευθυντής», «τεχνικός σύμβουλος», όπως θες τον λες.

Στην πραγματικότητα ο τεχνικός διευθυντής είναι περισσότερο «εργαλείο» του μεγαλομέτοχου, όχι του προπονητή. Ο Μαρινάκης αλλοιώς τον θέλει, όχι π.χ. όπως ο Αλαφούζος και ο Μελισσανίδης. Δεν βάζουμε στην κουβέντα τον Σαββίδη, διότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν ξέρει τι θέλει. Ούτε και μπορεί να συνεργαστεί με κάποιο στέλεχος, διοικητικό, οικονομικό, τεχνικό.

Επιστροφή στον Σύλβα. Ποια ακριβώς θα είναι η υπευθυνότητά του; Θα συμβουλεύει τον πρόεδο της ΠΑΕ, θα «μπει» στα αποδυτήρια, θα νταραβερίζεται με τον Στραματσόνι. Θα εποπτεύει την προετοιμασία της ομάδας. Θα αξιολογεί προπονητές, γυμναστές. Θα εισηγείται διακοπή συμβολαίων, μεταγραφές.

Ξέρει ο Τζιλμπέρτο Σύλβα τι ακριβώς αναλαμβάνει στον Παναθηναϊκό; Μήπως το τι θα κάνει θα το δουν στην πορεία μαζύ με τον εργοδότη του, τον Αλαφούζο.

Ποιοί ζημιώνονται από τον αυριανό τελικό κυπέλλου, διάβασε apodytiriakias.gr