Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό ως ο νέος διευθυντής του συλλόγου για τα επόμενα τρία χρόνια, έδωσε και την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ» στην εκπομπή που έγινε για τη νέα Λεωφόρο.

«Αισθάνομαι πολύ ευτυχής γιατί έρχομαι σε μία ομάδα που τρέφω ιδιαίτερα αισθήματα και βλέπω μία μεγάλη πρόκληση», ανέφερε αρχικά ο Ζιλμπέρτο.

Για το πόστο του τεχνικού διευθυντή: «Είμαι κολακευμένος, είμαι πολύ ευτυχής και πλέον οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι και δικοί μου και με την βοήθεια των φιλάθλων είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».

Για την Λεωφόρο και τον κόσμο: «Εγώ δεν μπόρεσα να παίξω εδώ και έχασα αρκετά ως παίκτης που δεν έπαιξα εδώ. Όπως είδα χθες η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Απ΄ όσο γνωρίζω η ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη και αυτό το γήπεδο μπορεί να γίνει η κόλαση για τους αντιπάλους/ Συμφωνώ απόλυτα διότι αν δείτε τα αγγλικά γήπεδα είναι πολύ κοντά η εξέδρα στο γήπεδο. Για τους αντιπάλους είναι πάντα δύσκολο γιατί είναι σαν να έχεις και τον 12ο παίκτη. Μετά τις εργασίες που θα γίνουν η ατμόσφαιρα θα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα απολαύσει το νέο γήπεδο. Αυτό το μέρος θα γίνει ιστορικό, θα γίνει χώρος νίκης».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο: «Το να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό σήμαινε μια μεγάλη πρόκληση, οπωσδήποτε είναι μια μεγάλη οικογένεια και ως οικογένεια φροντίζει τους δικούς της ανθρώπους και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ και από την ομάδα περιμένω να στηρίζει ο ένας τον άλλον και να συνεργαζόμαστε. Είναι μόνο ένας ο Παναθηναϊκός, δεν υπάρχουν διαφορετικά μέρη στον Παναθηναϊκό. Αν εργαστούμε έτσι με σκληρή δουλειά, με αφοσίωση θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας».