O Zιλμπέρτο Σίλβα έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο για την επόμενη μέρα στην ομάδα. Δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αλλά ο Ζιλμπέρτο είναι και πάλι εδώ. Όταν έφυγε σαν ποδοσφαιριστής από την ομάδα, όλοι όσοι τον είχαμε ζήσει είχαμε πει, ότι θα είναι ιδανικό όταν κλείσει την καριέρα του να έρθει και πάλι στην ομάδα και να αναλάβει ένα πόστο να οργανώσει τον Παναθηναϊκό. Ε αυτό έγινε. Και έγινε με χαμηλούς τόνους από τον Παναθηναϊκό και ίσως για αυτό δεν έχει μέχρι τώρα την απήχηση , που θα έπρεπε. Η ουσία είναι, όμως, ότι η συνεργασία με τον Ζιλμπέρτο τον αλλάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Και εμπνέει τον κόσμο της ομάδας, που στο πρόσωπό του βλέπει να υπάρχει προοπτική στην επόμενη μέρα. Και όσοι δεν το βλέπουν πρέπει να το δουν. Ο Ζιλμπέρτο έρχεται στον Παναθηναϊκό , για να πετύχει.

Και το να πετύχει είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο, αφού ξέρει ότι θα έχει απήχηση την καριέρα του στη συνέχεια. Αρα ο Ζιλμπέρτο έρχεται με μεγάλη όρεξη για δουλειά. Και όχι απλά , για να μείνει δύο-τρία χρόνια και να φύγει. Προσωπικότητα τεράστια έχει, γνωριμίες σε όλο τον κόσμο έχει, ποδοσφαιρικές γνώσεις έχει, ποδοσφαιρικές εμπειρίες έχει. Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό είναι ίσως η καλύτερη μεταγραφή της διοίκησης του Παναθηναϊκού για αυτό το καλοκαίρι. Δεν αφορά ποδοσφαιριστή, αλλά στέλεχος και αυτός είναι ο Ζιλμπέρτο. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά ο Ζιλμπέρτο είναι και πάλι εδώ! Αν αυτό το έλεγε κάποιος πριν τρία χρόνια όταν ανέλαβε ο Αλαφούζος θα τον φώναζαν τρελό.

Τότε, που η ομάδα ήταν γεμάτη από χρέη και όλοι οι Παναθηναϊκάρες την …έκαναν για να μπει μόνος του μπροστά ο Αλαφούζος να σώσει το καράβι μαζί με τον κόσμο, που βοήθησε οικονομικά . Τότε, λοιπόν, η ομάδα δεν είχε να πληρώσει το νοίκια των παικτών. Και σήμερα φέρνει για τεχνικό διευθυντή τον Ζιλμπέρτο. Αυτό δεν είναι βήμα, είναι άλμα. Και η πρόσληψη του Ζιλμπέρτο έχει ποδοσφαιρική λογική. Το αν θα πετύχει , η όχι δεν το ξέρω. Η ουσία είναι, ότι αυτή την στιγμή καλύτερο ποδοσφαιράνθρωπο από τον Ζιλμπέρτο για αυτή την θέση ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να βρει.

Σίγουρα ο Αλαφούζος έχει κάνει λάθη και συνεχίζει να κάνει, όπως κάνουν όλοι οι παράγοντες όταν μπαίνουν στον αθλητισμό και μέχρι να μάθουν. Κανένας , όμως, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει , ότι δεν κάνει ότι μπορεί, για να ξαναβρεί ο Παναθηναϊκός τον δρόμο του. Τα χρέη τα έχει φέρει με μεγάλη προσπάθεια στα τρία χρόνια σε ένα σημείο, που πλέον είναι αντιμετωπίσιμα. Φέρνει τον Ζιλμπέρτο για τεχνικό διευθυντή και έχει σχέδιο να κάνει την Λεωφόρο, όπως όλοι ονειρευόμαστε. Περισσσότερα για το γήπεδο , όμως και όλη την προσπάθεια που γίνεται για την ανακατασκευή θα γράψω αύριο.

gazzetta.gr