Στην Τούμπα ολοκληρώθηκε μία τραγική χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Μία χρονιά, που απέτυχε η ομάδα παταγωδώς σε όλους τους στόχους. Ευρώπη δεν έπαιξε , στο πρωτάθλημα έμεινε από νωρίς πολύ πίσω, στο κύπελλο αποκλείστηκε και τώρα έχασε και για πρώτη φορά την πρώτη θέση στα play off, (που οδηγεί στα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ) σε όσες φορές έχει συμμετάσχει.

Για το ματς της Τούμπας δεν θα σταθώ πολύ. Η ομάδα έπαιξε ψυχωμένα , αλλά μέχρι εκεί. Ηθελε μόνο τη νίκη, αλλά σε ένα ματς, που θέλεις μόνο τη νίκη είναι δύσκολο να την πάρεις με δύο φάσεις σε όλο το ματς . Η καλύτερη ήταν το σουτ του Πέτριτς, ενώ και ο Στιλ στις καθυστερήσεις πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς και να έγραφε ιστορία. Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός στην επίθεση, όπου είχε φυσικά και τις σημαντικές απουσίες του Μπέργκ και του Βιγιαφάνιες. Αμυντικά με εξαίρεση το γκολ και δυο αποκρούσεις του Στιλ δεν απειλήθηκε άλλο. Δέχθηκε ένα γκολ η ομάδα , από λάθος αμυντική λειτουργία , αλλά έβαλε και ένα γκολ με τον Λουντ με αρκετή δόση τύχης. Η πρώτη θέση , όμως, χάθηκε κυρίως στα δύο πρώτα ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο με τις δύο ισοπαλίες. Και στο ματς της Λεωφόρου την ομάδα να παίζει με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά και να μην μπορεί να κερδίσει.

Κατά τα άλλα ο Αρετόπουλος συνέχισε να μην σέβεται τον Παναθηναϊκό και να τον αντιμετωπίζει με εμπάθεια. Δύο φάσεις είναι όλο το παιχνίδι και δείχνουν την πρόθεσή του. Στο 8 ο Κίτσιου ανατρέπει από πίσω τον Κλωναρίδη λίγο πριν μπει στην περιοχή και το καθαρό φάουλ δεν δόθηκε. Στο 89 ο Ροντρίγκεζ «βούτηξε» χωρίς να τον ακουμπήσει ο Μπουμάλ και ο Αρετόπουλος έδωσε φάουλ. Σε αυτές τις δύο φάσεις φαίνεται η πρόθεσή του. Και 25-8 τα φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ. Σε αυτό τα πήγε ….καλύτερα από το ένα φάουλ, που είχε δώσει στον Παναθηναϊκό κόντρα στον Πλατανιά στα Χανιά. Εχω και φάουλ και κάρτες που δεν έδωσε σε βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό, που βλέπω είναι ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ φαίνεται ότι στην διάρκεια της χρονιάς βρήκαν την άκρη τους με την διαιτησία και ο μόνος, που έχει παραμείνει να τρώει πιστολιές είναι ο Παναθηναϊκός. Όπως αυτή από τον Κουκουλάκη στο ματς με την ΑΕΚ, όταν «καθάρισε» τον Βιγιαφάνιες , για να μην παίξει με τον ΠΑΟΚ και να αφήσει τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες κόντρα στην ΑΕΚ. Και έδειξε και ανύπαρκτη 10 η κίτρινη στον Μπέργκ. Αυτά για όσους λένε περί συμμαχίας. Δεν υπάρχει καμία συμμαχία. Η μόνη κοινή προσπάθεια που γίνεται είναι να ανατραπεί η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη. Κατά τα άλλα όταν ο γιος του ιδιοκτήτη μίας ομάδας βρίζει χυδαία τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει καμία συμμαχία. Αναφέρομαι στον γιο του Σαββίδη, που κάποιος πρέπει να τον μαζέψει.

Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και θα πρέπει να επιδιώξει να τον αντιμετωπίζουν έτσι οι διαιτητές.

Οσον αφορά τώρα το αγωνιστικό είμαι από αυτούς, που πιστεύουν, ότι με τον Στραματσόνι στον πάγκο δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Και θα το έλεγα αυτό ακόμα και αν η ομάδα έβαζε ένα ακόμα γκολ στην Τούμπα και κέρδιζε τον ΠΑΟΚ. Δεν βλέπω καμία βελτίωση από τον Νοέμβριο και μετά και δεν βλέπω η ομάδα να παίζει αυτό, που μπορεί με βάση την ποιότητα που έχει . Επισης βλέπω , όσο πέρναγε ο καιρός αντί να αξιοποιεί το ρόστερ να εξαφανίζει παίκτες με κορυφαίο παράδειγμα τον Καλτσά. Μακάρι να πέσω έξω να διαψευστώ και ο Στραματσόνι -αν δεν αλλάξει κάτι- να μείνει και να σκίσει του χρόνου. Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω .

Εύχομαι και ελπίζω ο Ζιλμπέρτο να κάνει αυτό, που πρέπει ώστε ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο να είναι ανταγωνιστικός και να μην παρουσιάσει την αποκαρδιωτική εικόνα, που παρουσίασε φέτος. Ο Παναθηναϊκός θέλει μεγάλη ευστοχία στις μεταγραφές του καλοκαιριού σε τέσσερις –πέντε θέσεις, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

· Ο Κοντονής την έκλεισε την θύρα 4 για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Α δε την έκλεισε; Διότι εδώ και ένα μήνα ακούω, ότι θα την κλείσει. Μπορεί να την κλείσει τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες…… Για την θύρα 13 ΔΕΑΒ και Κοντονής συντονίστηκαν άμεσα και την έκλεισαν για μήνες. Για την θύρα 4 το πάνε από εβδομάδα σε εβδομάδα και έχουν περάσει μήνες. Αλλά τι να πούμε άλλο για τον τύπο αυτό. Το μένος του για τον Παναθηναϊκό είναι ιστορικό και μοναδικό. Πλέον αυτό το έχουν καταλάβει όλοι, ακόμα και αυτοί που δημοσίως δεν το παραδέχονται. Δεν πειράζει όμως…Τα έβαλε ο Κοντονής με τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και τον κόσμο του; Θα πάρει την απάντησή του στις κάλπες…

Πηγή: gazzetta.gr