Εξ ου και η επιβεβλημένη όσο και αυτονόητη κίνηση της ΠΑΕ να τον διατηρήσει ως «κόρη οφθαλμού» στο δυναμικό της σε βάθος χρόνου.

Οι αριθμοί στο ερυθρόλευκο συμβόλαιο του διεθνή άσου δεν έχουν καμία ουσιώδη αξία αυτή τη στιγμή. Η ημερομηνία λήξης το έτος 2020 είναι μόνο ενδεικτική. Όπως και δεν θα είχε το παραμικρό νόημα να μπει ρήτρα στο χαρτί της νέας συμφωνίας που προσυπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Για ποδοσφαιριστές σαν τον κορυφαίο της χρονιάς των πρωταθλητών, στην ηλικία αυτή και με το σύνολο των οιωνών να υπόσχεται ένα απρόβλεπτα λαμπρό μέλλον, μια δική του, προσωπική εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική Ομάδα, είναι πολλές οι πιθανότητες να σου βγει «χασούρα» αν τολμήσεις να προβλέψεις ποσό απελευθέρωσης του παίκτη.

Ενδέχεται να χάσεις το διαπραγματευτικό ατού σου, καθώς έρχεται ένα ωραίο πρωί ένας μεγάλος σύλλογος – από αυτούς που όλη την περασμένη σεζόν έστελναν κατασκόπους στο Φάληρο για μια ιδίοις όμμασι καταγραφή των επιδόσεων του διεθνή άσου ή και πιθανά ένας ακόμα μεγαλύτερος που θα πεισθεί για την αξία του μέσα από διαχρονική παρακολούθηση του – σου «ακουμπάει» 10, 15, 20 εκατομμύρια και… μην τον είδατε τον Παναγή.

Εννοώ αυτό που υπογράμμισα στον πρόλογο: Τι προβλέψεις να κάνεις σήμερα για τον Φορτούνη του επόμενου ή του μεθεπόμενου μεταγραφικού καλοκαιριού, όταν μέσα σε μερικούς μήνες το παλικάρι εκτοξεύθηκε στα ύψη. Και από παγκίτης που ήταν πέρσι, μεταβλήθηκε σε ηγέτη του Ολυμπιακού, σκόρερ και πολυτιμότερο παίκτη του!

Η λογική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με την τεχνική που διαθέτει ο Κώστας και τα χίλια δύο προτερήματα στο παιχνίδι του, υπό την καλλιέργεια την οποία κάνει μέσα από την σκληρή δουλειά του, στην καρδιά μιας ομάδας που τον πιστεύει και επενδύει πάσης φύσης μελλοντικούς στόχους της, η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον (τον Φορτούνη) που την έχει!

Στο… τιμολόγιο της πλατείας Αλεξάνδρας ο Θεσσαλός επιθετικός μέσος αγγίζει κιόλας τα 20 εκατομμύρια. Άσχετα από το γεγονός ότι δεν πωλείται. Ότι και τόσα να έρχονταν ως προσφορά από την Ευρώπη το αμέσως επόμενο διάστημα, οι Πειραιώτες είναι δεδομένο πως θα αρνούνταν να τον παραχωρήσουν.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε ορθότατα να τον «κλειδώσει» στο Ρέντη προχωρώντας σε αύξηση των αποδοχών του, ξέροντας καλά και σχεδόν με απόλυτη ασφάλεια – γιατί μιλάμε για ανθρώπους και όχι για… μηχανικά αντικείμενα που έχουν εγγύηση από την κατασκευάστρια εταιρία… – ότι μόνο κέρδη θα τους προκύψουν, «προικίζοντας» το ανατέλλον αστέρι τους.

Ό,τι βάλεις πάνω στην… μάρκα που γράφει «Φορτούνης», η μπίλια θα κάτσει στο κόκκινο και η επένδυση θα πολλαπλασιαστεί.

Η ρουλέτα για τον Κώστα Φορτούνη δεν είναι… ρώσικη. Έχει μαγνητική κλίση στην επιτυχία. Στην αγωνιστική επιτυχία των ερυθρολεύκων όσο καιρό ακόμα ο Έλληνας διεθνής θα βρίσκεται στις τάξεις τους και θα ηγηθεί του σχεδιασμού του Σίλβα για την επόμενη χρονιά, όσο και μετέπειτα, όταν θα έρθει η «πολύ καλή», η εξαιρετική πρόταση για τον ίδιο και τον πειραϊκό σύλλογο από το εξωτερικό…

*** Κάτι άλλο τώρα: Τούτο το καλοκαίρι δεν μοιάζει με τα προηγούμενα. Δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό «κεκτημένο», οι όμιλοι του Champions League δεν είναι «σιγουράκι». Η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση «έκρινε», καθόριζε σε απόλυτο βαθμό τις μεταγραφικές κινήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ώσπου να παίξουν τα προκριματικά φέτος ο Ολυμπιακός δεν γνωρίζει πού και πως θα παίζει Ευρώπη. Άλλες οι απαιτήσεις του C.L. άλλες εντός εγχώριων υδάτων. Εκ διαμέτρου αντίθετος ανταγωνισμός.

Επομένως αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η ομάδα διαθέτει τον κορμό της, έχει τη βασική μαγιά της και αυτό που χρειάζεται ως άμεση μεταγραφική ενίσχυση είναι οι προσθαφαιρέσεις σε συγκεκριμένες θέσεις. Λίγο πολύ γνωστές. Στόπερ, χαφ, εξτρέμ,

Φυσικά επίσης μπακ και τερματοφύλακα, αλλά αυτά θα εξαρτηθούν εν πολλοίς από τις καραμπόλες. Από τις αποχωρήσεις, τα «κοψίματα» και τις πωλήσεις.

Για μεταγραφές «αεροδρομίου» έχω την εντύπωση ότι θα συζητήσουμε από την ώρα που οι ερυθρόλευκοι καβατζώσουν το Champions League…

Πηγή: sportit.gr