"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Είναι για μένα ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Πέρασα από κάποιες μεγάλες ομάδες και η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Ήρθα για νίκες. Πολλές νίκες. Παντού νίκες! Πάντα έπαιζα σε υψηλό επίπεδο και σε όσες ομάδες έχω πάει έχω κερδίσει. Ξέρω για την ΑΕΚ ότι είναι πολύ μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ξέρω την ιστορία της. Πως είχε κάποια προβλήματα και τώρα θέλει να κάνει μια μεγάλη ομάδα. Ο πρόεδρος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλή δουλειά. Θέλει να κάνει μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και να παλέψει για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Ήξερα ότι έχουν παίξει εδώ ο Ριβάλντο, ο Γκούντγιονσεν που ήμασταν μαζί στη Μπαρτσελόνα. Είπα το ναι στην ΑΕΚ γιατί θέλω να πετύχω. Και ξέρω πως μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά. Θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα. Ένας παίκτης δεν κερδίζει. Κερδίζει η ομάδα. Και εγώ ήρθα εδώ να βοηθήσω την ομάδα, να πάρω νίκες, να πάρω Κύπελλα, να πάρω πρωταθλήματα. Το σημαντικό είναι ότι με φώναξε ο σύλλογος. Μου μίλησαν όλοι και ο πρόεδρος. Αν δουλέψουμε σκληρά θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Έχω πολλή όρεξη για να κερδίζω. Έπαιξα στη Σαχτάρ, τη Μπαρτσελόνα, αλλά ήρθα από τη Ντνιπρο που έπαιξε πριν ένα χρόνο τελικό Γιουρόπα Λιγκα. Ήρθα εδώ για να αποδείξω ότι έχω πολλή δύναμη για να παίξω σε υψηλό επίπεδο", υποστήριξε αρχικά ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι πριν στη συνέχεια μιλήσει για τον προπονητή του, Τιμούρ Κετσπάγια:

"Προσωπικά δεν ξέρω τον προπονητή (σ.σ Κετσπάγια), αλλά έχω ακούσει καλά λόγια και όταν έπαιζε ποδόσφαιρο και τώρα ως προπονητή. Πιστεύω πριν την προετοιμασία θα έχουμε ένα ραντεβού και θα μιλήσουμε. Το θέμα είναι τώρα να δουλέψουμε. Τώρα όλοι μαζί να σκεφτούμε την ευκαιρία της Ευρώπης. Οπότε και ο προπονητής και όλη η ομάδα να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα".