Facebook Pixel Η ΑΕΚ βάζει θεμέλια για κάτι πολύ καλό
| 2016-06-12 11:15:00

Η ΑΕΚ βάζει θεμέλια για κάτι πολύ καλό

Η ΑΕΚ βάζει θεμέλια για κάτι πολύ καλό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την απόκτηση του Τσιγκρίνσκι και τις μεθοδικές κινήσεις που πραγματοποιεί η Ένωση στο μεταγραφικό παζάρι. 

Μετά τον Μπάρκα, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε και τη μεταγραφή που ήθελε πολύ σε αυτό το παζάρι και ήταν του κεντρικού αμυντικού. Για να είμαστε ακριβείς, την προσθήκη που ανεβάζει την ποιότητα της στο κέντρο της άμυνας. Προσωπικά εκτιμώ πώς σε αυτόν τον χώρο χρειάζεται μία κίνηση ακόμα. Είναι αλήθεια όμως πώς η ΑΕΚ βρήκε νωρίς και τον απέκτησε τον παίκτη που εκτιμά πώς θα της κάνει διαφορά στην άμυνα.

Πολλή συζήτηση έχει γίνει για το ποια είναι η κατάσταση του Ουκρανού. Τουλάχιστον στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος στη χώρα του είχε συνεχείς παρουσίες, ειδικά τους πρόσφατους 2,5 μήνες. Η ΑΕΚ χρειαζόταν έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί πέρα από καθοδηγητής της άμυνας, να έχει την ικανότητα να φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω. Ο Ουκρανός έχει την δυνατότητα να προωθεί την μπάλα σωστά.

Κι η Ενωση σε αυτόν τον τομέα, κάνει μία σημαντική προσθήκη με αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Η προώθηση της μπάλας, δεν είναι το δυνατό σημείο κάποιου κεντρικού αμυντικού, από αυτούς που υπήρχαν ήδη στο ρόστερ. Κι όλοι οι προπονητές χρησιμοποιούσαν γι’ αυτόν τον λόγο τον Άρθο. Ήταν ο μόνος από τα στόπερ της ΑΕΚ τη χρονιά που πέρασε, που ήξερε να κατεβάζει την μπάλα.

Είναι ευνόητο πως αμυντικό που δεν θα κατείχε το τόπι, δεν θα έβαζε στο ρόστερ της η Μπαρτσελόνα, άσχετα με το αν δεν έπιασε εκεί. Θεωρώ σωστό να γίνει άλλη μία προσθήκη στον συγκεκριμένο χώρο. Όμως χρόνος υπάρχει από τη στιγμή που η ΑΕΚ έβαλε στη μηχανή της το βασικό γρανάζι, τον άνθρωπο στον οποίο θα βασίσει την αμυντική της λειτουργία. Κι είναι σημαντικό, που αυτή η κίνηση έγινε σύντομα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται να υπάρχει αναζωπύρωση στην υπόθεση του Μπρούνο Σουκουλίνι. Αν η ΑΕΚ κατορθώσει να τον πάρει ξανά σαν δανεικό από την Σίτι, θα έχει ιδιαίτερη αξία. Θα έχει έναν ποδοσφαιριστή, που έστω και δεν έπαιξε πολύ, δεν θα είναι καινούριος και δεδομένα μπορεί να δίνει ανάσες στον Σιμόες και τον Γιόχανσον. Μαθαίνω και για τον Κάλα που είναι «ψημένος» για επιστροφή και το σκηνικό, όσο πάει γίνεται ακόμα καλύτερο...

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags