Μετά την πρώτη… αναγνωριστική εβδομάδα, ο Βίκτορ Σάντσεθ έχει αρχίσει σιγά – σιγά να βάζει τις δικές του πινελιές στον Ολυμπιακό, αφού στόχος του είναι να αλλάξει πολλά και σημαντικά πράγματα στην ομάδα, σε σχέση με τον προκάτοχό του. Τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, ο Ισπανός έδειξε πως θα «πατήσει» πάνω στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα, ωστόσο τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει σημαντικά.

Ο Βίκτορ θέλει να περάσει στην ομάδα άλλα χαρακτηριστικά και να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό προφίλ των Πειραιωτών, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στην συνέχεια με άλλο σύστημα στο γήπεδο. Μπορεί τις πρώτες ημέρες να δούλεψαν στο κλασικό του Σίλβα με έναν παίκτη στην κορυφή της επίθεσης, ωστόσο από εδώ και πέρα θα παίζουν το 4-4-2, κάτι που φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις της Αυστρίας, ενώ το δήλωσε και ο προπονητής στην συνέντευξη που παραχώρησε.

Το νέο σύστημα προφανώς θα κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό, αφού θα υπάρχουν πλέον δύο παίκτες κοντά στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο υπάρχει σε αυτό και ένα μεγάλο ρίσκο. Ποιο είναι αυτό; Αν θα μπορεί ο Κώστας Φορτούνης, ο κορυφαίος της περσινής χρονιάς και ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού, να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο, αυτόν δίπλα στον κλασικό επιθετικό.

Ο Βίκτορ είναι αποφασισμένος να «μετακομίσει» τον Έλληνα άσο, ο οποίος πλέον δεν θα παίζει ως ελεύθερος μπροστά από τα χαφ σε επιτελικό ρόλο, αλλά θα είναι πιο μπροστά και λίγο πίσω από τον στράικερ. Μία θέση που σίγουρα δεν γνωρίζει καλά ο Φορτούνης, ο οποίος πλέον θα έχει πιο δύσκολο έργο μέσα στο γήπεδο και έναν ρόλο που ίσως να μην τον βολεύει. Δεν θα είναι πλέον ο οργανωτής του παιχνιδιού, αλλά αυτός που θα κυνηγάει ψηλά και θα προσπαθεί είτε να βγάλει την πάσα στον επιθετικό είτε να τελειώσει μόνος του την φάση.

Μάλιστα, ο Ισπανός κόουτς σε συζήτηση που είχε με τον Φορτούνη, του εξήγησε τι ζητάει πλέον από αυτόν και στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, θα δουλέψουν πάρα πολύ πάνω σε αυτό το πλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Θα πάθετε σοκ: Πόσα δίνει ο Μαρινάκης για κανάλι!