Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα "Πράσινη", οι Αργεντινοί αξιώνουν αρκετά χρήματα για να παραχωρήσουν τον Ρινάλντι, παρότι το συμβόλαιό του τελειώνει τον Δεκέμβριο, ενώ παράλληλα κι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει υψηλές οικονομικές απαιτήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διαφορά των δυο πλευρών στο οικονομικό είναι αρκετά μεγάλη, κάτι που επιβεβαιώθηκε κι από τα λεγόμενα του δικηγόρου της οικογένειας Ρινάλντι.

Ο Σεμπάστιαν Ντίεριξ παραδέχθηκε πως υπάρχουν επαφές με ομάδες από την Ευρώπη, συγκεκριμένα από την Ελλάδα, για τον Ρινάλντι λέγοντας «για την ώρα γνωρίζουμε πως υπάρχει αυτή η επαφή για τον παίκτη. Δεν ξέρω πόσο επίσημο είναι το ενδιαφέρον, αυτό που ξέρω είναι πως ο πατέρας του ποδοσφαιριστή πράγματι χειρίζεται την υπόθεση. Ο Ρινάλντι θα παίξει εκεί που θα αποφασίσει αυτός μαζί με τον πατέρα του».

Όσο για τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή, ο δικηγόρος του παίκτη επεσήμανε «εγώ δεν έχω ανάμιξη σε αυτό. Όταν έρχεται η ώρα για τη σύνταξη των συμβολαίων και τις υπογραφές, τότε θα έχω εμπλοκή. Μπορώ όμως να σας πως με βεβαιότητα πως πρόσφατα απέρριψε πρόταση ύψους 350.000 ευρώ από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα».

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η περίπτωση του Ρινάλντι γίνεται πολύ δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, τόσο διότι το κασέ του παίκτη δείχνει να είναι πολύ υψηλό όσο και γιατί θα πρέπει να πάρει ένα ποσό και η Αρχεντίνος Τζούνιορς. Συνεπώς αν δεν πέσει στις απαιτήσεις του ο 23χρονος Αργεντινός, δύσκολα θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να ολοκληρώσει αυτή τη μεταγραφή και θα στραφεί στις εναλλακτικές λύσεις που έχει.