Η απογοητευτική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά χτύπησε… καμπανάκι κινδύνου στον Βίκτορ και έτσι ο Ισπανός αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στον επαναληπτικό της Τετάρτης στο Ισραήλ.

Το επικρατέστερο σενάριο με βάση τα ρεπορτάζ είναι ο τεχνικός των Πειραιωτών να εφαρμόσει διαφορετικό σύστημα αντικαθιστώντας το 4-2-3-1 του πρώτου με ένα 4-3-2-1, το λεγόμενο σύστημα «χριστουγεννιάτικο δέντρο».

Ο Καπίνο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας αναμένεται να είναι η ίδια με μοναδική εξαίρεση την αντικατάσταση του τραυματία Σιόβα με τον Ντα Κόστα, ο οποίος θα έχει παρτενέρ τον Μποτία να τους Φιγκέιρας και Ντε Λα Μπέγια να διατηρούν τις θέσεις τους δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Ο άξονας θα είναι ενισχυμένος με την ταυτόχρονη παρουσία των Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο και Μπουχαλάκη και τον Γιάννη Μανιάτη να μένει στον πάγκο αυτή τη φορά.

Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ιντέγε, ο οποίος όμως δεν θα έχει δυο εξτρέμ να τον υποστηρίζουν, αλλά δυο «δεκάρια» αφού ο Βίκτορ προσανατολίζεται στο να παρατάξει μαζί τους Φορτούνη και Ντομίνγκες στην ενδεκάδα!

Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές τείνουν κυρίως να συγκλίνουν προς τον άξονα και σε καμία περίπτωση δεν είναι εξτρέμ. Έτσι, ο Βίκτορ σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί μεν την ποιότητα του διδύμου Φορτούνη-Τσόρι δίνοντας έμφαση στη δημιουργία από τον άξονα. Ταυτόχρονα, μεγάλο βάρος όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι πέφτει στα δυο πλάγια μπακ, Φιγκέιρας και Ντε Λα Μπέγια, τα οποία θα πρέπει να αναλάβουν όλη την πλευρά που αντιστοιχεί στον καθένα για να δώσουν πλάτος στο παιχνίδι της ομάδας καλυπτόμενοι αμυντικά από τα 3 χαφ που θα «φορτώσουν» το κέντρο.

Βεβαίως, δεν πρέπει να αποκλείσουμε εντελώς και ένα ενδεχόμενο για το οποίο σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι υπάρχει στο μυαλό του Βίκτορ ως αουτσάιντερ. Αναφερόμαστε στην πιθανή τοποθέτηση του Γιάννη Μανιάτη στην αρχική ενδεκάδα, αλλά σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα στη θέση του Ντιόγκο Φιγκέιρας που δεν ενέπνευσε καμία εμπιστοσύνη στο πρώτο παιχνίδι.