Facebook Pixel "Ο Καρντόσο θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό!"
| 2016-09-04 11:08:00

"Ο Καρντόσο θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό!"

"Ο Καρντόσο θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό!"

Ο Παραγουανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ερνάν Πέρες μίλησε με θαυμασμό στην εφημερίδα "Goal" για τον συμπαίκτη του στην εθνική Παραγουάης

«Βρεθήκαμε πολλές φορές στην ίδια αποστολή της "αλμπιρόχα" (σ.σ. το παρατσούκλι της Παραγουάης, που στα ελληνικά σημαίνει ερυθρόλευκη). Αναμφίβολα πρόκειται για παίκτη υψηλού επιπέδου, πρώτης γραμμής». Προβλέπει δε πως οι μέρες που έρχονται στο λιμάνι θα είναι παραγωγικές για τον «Τακουάρα» (σ.σ. μακρύ καλάμι) και φυσικά η παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης θα ωφελήσει τον Ολυμπιακό. «Θα κάνει τη διαφορά και θα πετύχει πολλά γκολ. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Αλλωστε η καριέρα του και η πορεία του μιλούν ξεκάθαρα. Σε όποιον σύλλογο και αν πήγε απέδειξε τις ικανότητές του και την ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα. Εχω ακόμη επαφή με φίλους και παλιούς συμπαίκτες στην Ελλάδα και ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει. Ολοι είναι χαρούμενοι με την απόκτησή του».

«Γνωρίζοντάς τον, η απόφαση να επιλέξει να παίξει για τον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να πάρει σε αυτήν τη φάση της καριέρας του» ανέφερε και συνέχισε: «δείχνει απολύτως τον χαρακτήρα του και τη διάθεση που έχει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ' έναν μεγάλο σύλλογο και να διεκδικήσει πολλούς τίτλους και να πετύχει πολλά πράγματα, τη δίψα που έχει ακόμη». Ακολούθως επαίνεσε τις αρετές του στο παιχνίδι. «Είναι τρομερός ποδοσφαιριστής. Οι κινήσεις του και οι τοποθετήσεις του στην περιοχή είναι εξαιρετικές κι έχει ένα αριστερό πόδι... κανόνι. Αυτό που τον μετατρέπει σε πολύτιμο παίκτη είναι πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη υποστήριξη ώστε να κάνει τη διαφορά και να λάμψει. Κατέχει όλα τα... μυστικά της θέσης του σέντερ φορ. Με λίγη βοήθεια, κι όταν θα μάθει να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του καλύτερα (και δη με τον Τσόρι Ντομίνγκες, όπως ανέφερε ο Πέρες) και προσαρμοστεί, θα... εκραγεί. Η ομάδα θα πάρει το μάξιμουμ γιατί ο Οσκαρ δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι όπου αγωνίζεται. Θα κερδίσει το κοινό από την αρχή κιόλας, αν και νομίζω πως αυτό πρέπει να έχει γίνει ήδη».

Ενας άλλος τομέας όπου εκτιμά πως ο Καρντόσο ξεχωρίζει είναι ο χαρακτήρας του. Στην Παραγουάη το κοινό και οι ειδικοί ουκ ολίγες φορές τον επέκριναν είτε για το χαμένο πέναλτι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 κόντρα στην Ισπανία είτε για τη δυσκολία του να κάνει με το εθνικό συγκρότημα τη διαφορά που έκανε στους συλλόγους όπου αγωνίστηκε και κυρίως στην Μπενφίκα. Το ξεπέρασε όμως. «Είναι εξαιρετικός και απλός άνθρωπος» λέει για τον Καρντόσο που προέρχεται από αγροτικό περιβάλλον και μια πολυάριθμη οικογένεια, που μεγάλωσε στο Χουάν Εουλόχιο Εστιγαρίμπια, στο εσωτερικό της Παραγουάης, 200 χιλιόμετρα από την Ασουνσιόν, κοντά στους καταρράκτες Ιγουασού και στα σύνορα με τη Βραζιλία. «Οι συνθήκες τον βοήθησαν να γίνει δυνατός χαρακτήρας, πάντοτε διαθέσιμος να βοηθήσει τους νεότερους και παράδειγμα προς μίμηση. Είναι σταθερός, ήρεμος και εκτιμώ πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για να προσαρμοστεί στον σύλλογο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να ταιριάξει με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags