Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό και το συγκεκριμένο θέμα το έχουμε αναλύσει διεξοδικά αρκετές φορές.

Οι Πειραιώτες είχαν να δώσουν προκριματικά παιχνίδια για να βρεθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μία διαδικασία στην οποία δεν ήταν συνηθισμένοι.

Ο Μάρκο Σίλβα αποχώρησε μόλις τη δεύτερη ημέρα της προετοιμασίας και ο Βίκτορ Σάντσεθ έκανε το ίδιο έναν μήνα αργότερα, αφού πρώτα έχασε την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τον Πάουλο Μπέντο η ομάδα προσπάθησε και κατάφερε να πατήσει το πόδι στο γκάζι σε διάφορους τομείς, καθώς έκανε κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ, αλλά παράλληλα πήρε και την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Προχώρησε κανονικά δηλαδή ο σχεδιασμός, αν και όπως έχουμε γράψει ξανά, οι "ερυθρόλευκοι" φέτος το καλοκαίρι δεν τα βρήκαν σκούρα μόνο στα αγωνιστικά θέματα...

Από τις 29 Αυγούστου, λίγο πριν ολοκληρωθούν επίσημα οι μεταγραφές, είχαμε γράψει ότι οι Πειραιώτες φέτος το καλοκαίρι τα βρήκαν σκούρα στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς αν και προσέγγισαν μεγάλα ονόματα, δεν κατάφεραν να τους ψήσουν να έρθουν στην Ελλάδα!

Είναι βλέπετε από τη μία ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (αποτελεί μεγάλη διαφήμιση η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση) και από την άλλη το γεγονός ότι η Σούπερ Λιγκ είναι χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα.

Με αποτέλεσμα να γίνει μία προσέγγιση από την πλευρά του Ολυμπιακού προς τον Νίκλας Μπέντνερ, πριν ακόμα υπογράψει συμβόλαιο με τον Όσκαρ Καρντόσο, αλλά ο Δανός φορ να απορρίψει το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για να παίξει μπάλα!

Παρότι το συμβόλαιο που του έδινε ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλό και ο ίδιος γνώριζε ότι στην Ελλάδα θα τον αντιμετώπιζαν ως βασιλιάς.

Τι έγινε στη συνέχεια; Τελικά η Νότιγχαμ Φόρεστ προσέγγισε τον παίκτη που παρότι συμμετέχει στην Τσάμπιονσιπ, προφανώς αποτελεί καλύτερη επιλογή από το ελληνικό πρωτάθλημα...

Για αυτό και τώρα βρίσκεται μία ανάσα από το να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους...