Facebook Pixel Τί έκανε η ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο;
| 2016-09-21 20:05:00

Τί έκανε η ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τί έκανε η ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο;

Η Ένωση χάνει τον Μάνταλο για τα παιχνίδι με Ηρακλή και Ολυμπιακό και ο SportDog έψαξε και βρήκε τι έκανε πέρυσι η Ένωση χωρίς τον αρχηγό της και πως έπαιζε σε κάθε ματς!

Δεν έφτανε στην ΑΕΚ η ανησυχία για τον Ούγκο Αλμέιδα, ο θόρυβος από την ανάρτηση Αραβίδη, έσκασε ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου και... έδεσε το γλυκό. Όπως ενημερωθήκατε, ο αρχηγός της Ένωσης υπέστη κάταγμα ρινικού οστού, όπερ σημαίνει, ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο εβδομάδες.

Η Ένωση λοιπόν θα στερηθεί τις υπηρεσίες ενός εκ των πολυτιμότερων παικτών σε δύο ματς... φωτιά, με Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι δεδομένο, ότι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο επικρατεί προβληματισμός.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν βυθιστεί σε σκέψεις. Όχι μόνο για τον παίκτη που ο Κετσπάγια θα επιλέξει ως αντικαταστάτη του Μάνταλου, αλλά και για το γεγονός, ότι η απουσία του ηγέτη της ομάδας ξυπνάει όχι και τόσο ευχάριστες μνήμες. Πέρσι, τη χρονιά που η Ένωση επέστρεψε στη Super League, η ομάδα στερήθηκε των υπηρεσιών του 25χρονου μεσοεπιθετικού τις πρώτες αγωνιστικές, αφού ο παίκτης προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό και χειρουργική επέμβαση.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Χωρίς τον Κομοτηναίο στη σύνθεσή του, ο Δικέφαλος είχε σοβαρά θέματα στην κυκλοφορία της μπάλας, δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι, δεν είχε ρυθμό, υστερούσε δημιουργικά, αλλά και εκτελεστικά. Και μην ξεγελιέστε από τα σκορ της 1ης και 3ης αγωνιστικής (3-0 και 3-1). Ο Πλατανιάς στην πρεμιέρα εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ενώ μέχρι ο ΠΑΣ (που προηγήθηκε στο σκορ) να μείνει παίκτη λιγότερο, η ΑΕΚ τα είχε βρει σκούρα για να καθαρίσει τη νίκη. Στα Πηγάδια, τη 2η αγωνιστική οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δεν μπορούσαν να απειλήσουν με τίποτα και υπέπεσαν στην πρώτη γκέλα της σεζόν (0-0).

Το πόσο πολύ έλειπε ο Μάνταλος στην ΑΕΚ φάνηκε στην Τούμπα, όπου ο... original Δικέφαλος πούλησε τσάμπα και βερεσέ το τρίποντο στον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε με τον Αραβίδη, αλλά τα αμυντικά εγκλήματα (Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος και Γιόχανσον μόνο που δεν τσουγκρίστηκαν μεταξύ τους) οδήγησαν τους γηπεδούχους στην ισοφάριση με τον Ροντρίγκεζ στο 64'. Η είσοδος του ηγέτη της Ένωσης τρία λεπτά αργότερα, άλλαξε τις ισορροπίες! Η αθηναϊκή ομάδα έγινε περισσότερο απειλητική και θα μπορούσε να επανακτήσει το προβάδισμα, αν ήταν τυχερότερη εκτελεστικά και αν φυσικά ο Σιδηρόπουλος έβλεπε το πέναλτι του Κάτσε πάνω στον Σιμόες. Στο τέλος ήρθε η γκάφα του Σοϊλέδη (έκανε πέναλτι πάνω στον Τζιόλη) και ο Αθανασιάδης ολοκλήρωσε την καταστροφή από την άσπρη βούλα στο 84'.

Ο Μάνταλος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, μετά το ματς της Θεσσαλονίκης και η ΑΕΚ πήρε με Βέροια και Ατρόμητο, δύο δύσκολες νίκες. Η πανωλεθρία στο Καραϊσκάκη διαφοροποίησε τις καταστάσεις, αφού ο Πογιέτ, ως αντικαταστάτης του Δέλλα περιόρισε το χρόνο συμμετοχής του παίκτη για ορισμένο διάστημα. Φέτος βέβαια η ΑΕΚ έχει κάποιες εναλλακτικές λύσεις, το θέμα είναι, ότι ακόμα δεν έχουν δοκιμαστεί σε επίσημα παιχνίδια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags