Facebook Pixel Ποιον βάζει ο Κετσπάγια για αντι-Μαντάλο
| 2016-09-21 22:50:00

Ποιον βάζει ο Κετσπάγια για αντι-Μαντάλο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ποιον βάζει ο Κετσπάγια για αντι-Μαντάλο

Ο SportDog αναλύει τις λύσεις που έχει η ΑΕΚ για αντί-Μάνταλο και ποιο θα είναι το πλάνο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το φαβορί, η ακραία εναλλακτική και το... outsider.

O τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου δημιουργεί πονοκεφάλους στην ΑΕΚ και τον Τιμούρ Κετσπάγια. Η Ένωση θα πρέπει να πορευθεί για τις επόμενες 20 ημέρες χωρίς τον ηγέτης της, τον οποίο θα στερηθεί σε δύο σημαντικά παιχνίδια απέναντι σε Ηρακλή εντός έδρας και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Γεωργιανός τεχνικός έχει και άλλα βέλη στη φαρέτρα του. Φέτος, σε σχέση με πέρυσι, ο Δικέφαλος διαθέτει κάποιες ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αναπληρώσουν το κενό του 25χρονου μεσοεπιθετικού. Το μόνο θέμα είναι ότι κάποιες εξ αυτών δεν έχουν δοκιμαστεί σε φιλικά ή επίσημα παιχνίδια.


Το φαβορί

Η πρώτη επιλογή που έχει ο προπονητής της ΑΕΚ είναι ο Τάσος Μπακασέτας! Η φυσική θέση του 23χρονου ποδοσφαιριστή είναι επιτελικός μέσος. Λόγω της παρουσίας του Μάνταλου όμως, ο Κετσπάγια, προκειμένου να τον χωρέσει στην ενδεκάδα, τον “έχρισε” εξτρέμ. Τώρα που θα λείπει ο ηγέτης της Ένωσης, ο Κορίνθιος είναι το απόλυτο φαβορί για να παίξει ως δεκάρι. Η ψυχολογία του είναι στα ύψη μετά το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Βέροια, όπου πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα και έβγαλε ασίστ στον Βάργκας.


Πιθανές λύσεις

Αρκετές βοήθειες ως επιτελικός μέσος μπορεί να δώσει και ένας ποδοσφαιριστής, τον οποίο έχουμε δει να αγωνίζεται σε εκείνη τη θέση. Ο λόγος για τον Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος φέτος δεν είναι μόνιμο μέλος του βασικού σχήματος, αλλά βοηθά την ΑΕΚ περισσότερο ερχόμενος από τον πάγκο. Εξίσου πιθανή λύση είναι και αυτή του Πατρίτσιο Ροντρίγκεζ, ο οποίος έχει ήδη αφήσει κάλλιστες εντυπώσεις με την απόδοσή του. Ο Αργεντινός ως φουνταριστός έχει το χαρακτηριστικό, ότι βλέπει γήπεδο, συγκλίνει προς τον άξονα και δοκιμάζει αρκετά το πόδι του. Ο Πατίτο μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι της Ένωσης και να δώσει βοήθειες.


Η ακραία εναλλακτική

Στην ΑΕΚ περίμεναν πως και πως την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, αφού δεν πρόλαβε την πρεμιέρα της Super League, λόγω της θλάσης που υπέστη στον αριστερό δικέφαλο. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς εκγύμνασης και είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο 29χρονος αποκτήθηκε ως εξτρέμ, αλλά στην καριέρα του έχει δοκιμαστεί ως επιτελικός μέσος. Στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα είχε παίξει στη συγκεκριμένη θέση. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει λύσεις μέσα στο παιχνίδι, δηλαδή να μπει ως δεύτερος επιθετικός για να γίνει απειλητικότερη η ΑΕΚ. Σίγουρα όμως πρόκειται για ακραία εναλλακτική λύση.


Το outsider

Και αν η περίπτωση του Χριστοδουλόπουλου συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αυτή του Αραβίδη θεωρείται σχεδόν απίθανη. Στη Νέα Σμύρνη έπαιζε πάντα ως δεύτερος επιθετικός, κάτι που έκανε σε ορισμένα παιχνίδια και στην ΑΕΚ. Οπότε θα μπορούσε να υπολογιστεί στις λύσεις που αναζητεί ο Κετσπάγια. Η συμπεριφορά του όμως μετά το παιχνίδι με τη Βέροια (λόγω της γνωστής ανάρτησης) διαφοροποίησε τα δεδομένα. Μαύρα σύννεφα έχουν ζώσει το (πρώην) αγαπημένο παιδί της «κιτρινόμαυρης» εξέδρας, εξαιτίας της εγωκεντρικότητάς του. Υπό τις παρούσες συνθήκες, αν δεν σήκωνε μπαϊράκι ίσως να ξεκινούσε και βασικός με τον Ηρακλή. Πλέον όμως θεωρείται... outsider.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ Κι αυτό! Έρευνα: Τί έκανε η ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags