Facebook Pixel "Καλύτερος ο Μάνταλος-Ανέκδοτο Ολυμπιακού να..."!
| 2016-09-25 11:00:00

"Καλύτερος ο Μάνταλος-Ανέκδοτο Ολυμπιακού να..."!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καλύτερος ο Μάνταλος-Ανέκδοτο Ολυμπιακού να..."!

Με αφορμή το ΑΕΚ - Ηρακλής, ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης μιλά στον SportDog για τη φετινή σεζόν. Τί λέει για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ. Τρελή ατάκα για Μάνταλο - Φορτούνη!

Είναι από τους παίκτες που έκαναν τη διαδρομή Καυτατζόγλειο-Νέα Φιλαδέλφεια στα τέλη της δεκαετίας του '90, έμεινε στην ΑΕΚ μέχρι και την πρώτη χρονιά της διοίκησης Νικολαΐδη και αποχώρησε το 2005 μετρώντας 125 συμμετοχές και 22 γκολ. Οπότε, ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης είναι από τους καταλληλότερους ανθρώπους που μπορούν να μιλήσουν για το παιχνίδι της Ένωσης με τον Ηρακλή.

Πόσω μάλλον, όταν είναι ακόμα ενεργός ποδοσφαιρικά. Ναι καλά διαβάσετε, αν και 39 χρονών ο “βετεράνος” παίκτης του Δικεφάλου συνεχίζει να παίζει μπάλα. Ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης μίλησε στον SportDog για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, το οποίο έχει ξεκάθαρο φαβορί.

Φαβορί όμως, όπως τόνισε, δεν έχει το φετινό πρωτάθλημα, αφού ο Ολυμπιακός είναι ασταθής και οι άλλοι τρεις έχουν δυναμώσει. Του φαίνεται παράδοξο, τουλάχιστον όμως η φετινή σεζόν θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Ο παλαίμαχος επιθετικός της Ένωσης έχρισε και έναν ποδοσφαιριστή ως τον κορυφαίο Έλληνα, τον οποίο θα μάθετε στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Πως βλέπεις το ΑΕΚ-Ηρακλής;

«Η ΑΕΚ έχει περάσει από το μεταβατικό στάδιο. Έχει ανοδική πορεία πλέον. Έχει καλή λειτουργία, ενώ ο Ηρακλής έχει προβλήματα. Παρ' όλα αυτά, επειδή είχα πάει στο Καυτατζόγλειο με Ολυμπιακό, μπορώ να πω, ότι βάσει συνθηκών και ρόστερ, ο Ηρακλής πιάνει το μέγιστο της απόδοσής του. Βγάζει καλό αποτέλεσμα σαν εικόνα. Όταν ήμουν στον Ηρακλή και κατεβαίναμε στην Αθήνα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες. Δεν παίρναμε αποτέλεσμα, αλλά τότε η Ένωση είχε πρωταθλήτρια ομάδα. Όπως τότε, έτσι και τώρα το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί την ΑΕΚ».

Το ερώτημα είναι, αν θα αντέξει ο Ηρακλής μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος

«Θα παίξει ρόλο ο προπονητής. Έγκειται και στον χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών. Δεν μπορεί να το μαντέψει κανείς. Όταν υπάρχουν προβλήματα με πληρωμές είναι πολύ δύσκολη η λειτουργία της ομάδας. Επειδή είναι νεαρά παιδιά μπορεί να το δούνε σαν σκαλοπάτι και ευκαιρία να παίξουν στην Α' Εθνική και απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Ίσως να βοηθήσει αυτό τον Ηρακλή και να κρατηθεί μέχρι τέλους».

Ποιος παίκτης του Ηρακλή χρίζει προσοχής από την ΑΕΚ;

«Είναι εξαιρετική μονάδα ο Λεοζίνιο. Δεν ξέρω αν θα είναι 100% έτοιμος, γιατί είχε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Αν παίξει όμως είναι επικίνδυνος. Είναι πολύ απρόβλεπτος. Κάνει την μπάλα ό,τι θέλει. Την παίρνει και στην στέλνει εκεί που δεν το περιμένεις. Ο Περόνε θέλει εξίσου προσοχή. Τα άλλα τα παιδιά δεν τα γνωρίζω πολύ, αλλά βλέπω, ότι έχουν διάθεση και δυνατότητες».

Η απουσία του Μάνταλου θα παίξει ρόλο;

«Φέτος, έχει μονάδες η ΑΕΚ, δόξα τω Θεώ. Θα τη διευκόλυνε πολύ την ΑΕΚ αν έπαιζε. Θα τις έδινε λύσεις. Νομίζω όμως, ότι δεν πρέπει να σταθούμε παραπάνω, γιατί η Ένωση έχει πληρότητα. Ο Μάνταλος είναι από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κατά τη γνώμη μου, μπορεί να είναι και ο καλύτερος».

Ο Φορτούνης ή ο Μάνταλος είναι ο καλύτερος;

«Μου αρέσει περισσότερο ο Μάνταλος. Δεν έχω πρόβλημα να το πω. Προσωπική μου άποψη είναι άλλωστε».

Το φετινό πρωτάθλημα πώς το βλέπεις;

«Δεν έχει δώσει ακόμα στίγμα το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει σταθερότητα για να τον χρίσουμε φαβορί. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι κοντά μεταξύ τους αλλά έχουν κάποια μικρά θεματάκια. Υπάρχει η προϊστορία και η του προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί. Χρησιμοποιώ τη λέξη προκατάληψη μεταφορικά. Λέμε, ότι θα χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και ακούγεται σαν ανέκδοτο. Άσχετα αν έχει ομάδα ή όχι. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται να βρει ταυτότητα. Ο Παναθηναϊκός έχει μία σταθερότητα. Η ΑΕΚ είναι κοντά στο επίπεδο των “πρασίνων”, λίγο πιο πίσω όμως. Νομίζω, ότι αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα πρωτάθλημα με περισσότερο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα».

Ποιο γκολ που πέτυχες με τη φανέλα της ΑΕΚ θυμάσαι περισσότερο;

«Μπορεί από εκτελεστικής άποψης να μην ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά έχω κρατήσει το γκολ που πέτυχα στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, το 2002 (2-1 υπέρ της ΑΕΚ). Μόνο εγώ ξέρω πως μπήκε και τί σκέψεις είχα κάνει εκείνη την στιγμή. Τη φαντάστηκα τη φάση την ώρα που ο Νικολαΐδης έκανε το σουτ (μετά την χαμένη εκτέλεση πέναλτι του Τσιάρτα). Διάβασα, ότι η προσπάθεια του συμπαίκτη μου μπορεί να έβρισκε εμπόδια και έβαλα το σώμα μου ίσα, ίσα να τη στείλω στα δίχτυα. Δεν μπορεί να ξεχαστεί αυτό το τέρμα. Θυμάμαι και ένα χατ τρικ που είχα σημειώσει στο πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο. Αυτές οι δύο στιγμές ήταν εντονότερες για μένα».

Σου λείπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

«Δεν μου λείπει, γιατί παίζω ακόμα μπάλα. Είμαι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Ανεβήκαμε πέρσι στη Γ΄ Εθνική. Έχω και ένα πόστο τεχνικού διευθυντή στην ομάδα, αλλά συμβάλλω και αγωνιστικά κιόλας. Δεν μπορώ να σταματήσω. Το μικρόβιο βλέπεις».

Ταλέντα βλέπεις στις Σέρρες, στον νομό που δραστηριοποιείσαι;

«Καιρό έχουμε να δούμε ταλέντα καλά που να κάνουν αίσθηση. Και όταν λέω να κάνουν αίσθηση, εννοώ, κάτι εξαιρετικό μπορεί να σταθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι μόνο για την Α΄ Εθνική».

** ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: "Πάγκο ο υγιής Αλμέιδα - Πολυτέλεια για ΑΕΚ να..."!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags