Του Δημήτρη Σκούφου

Πολλά έχουν γραφτεί και θα γραφτούν ακόμα για το χθεσινό "κάζο" του Ολυμπιακού στην Λάρισα, αλλά κυρίως για την τραγική εικόνα των Ερυθρόλευκων και τα τρανταχτά λάθη στις επιλογές και το κοουτσάρισμα του Πάουλο Μπέντο.

Ναι, μπορεί να μην πέτυχε το "πείραμα" με το 4-4-2 και τους Ελιουνούσι - Σεμπά στα εξτρέμ, αφού και οι δύο δεν έχουν το ξεπέταγμα και δεν μπορούν να πλαγιοκοπήσουν τις αντίπαλες άμυνες, ωστόσο το πρόβλημα των Πειραιωτών δεν ήταν μόνο εκεί.

Χωρίς καθαρό δεκάρι στην σύνθεσή του και με δύο επιθετικούς, τον έναν ανέτοιμο (Καρντόσο) και τον άλλο μακριά από τον καλό του εαυτό (Ιντέγε), ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων μπροστά στην εστία του Ξενοδόχοφ.

Κι αν η χρησιμοποίηση του Φορτούνη ήταν κάτι σαν... χάρη από τον Πορτογάλο κόουτς, με βάση όσα ακούστηκαν για τον Έλληνα άσο μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, ήρθε και η κακή του εμφάνιση να επιβεβαιώσει πως η ψυχολογία του Τρικαλινού είναι στο ναδίρ.

Είναι να απορεί κανείς το γιατί ο Φορτούνης ξεκίνησε από το αριστερό άκρο και μετά μετατοπίστηκε πίσω από τους επιθετικούς, ενώ είναι απορίας άξιο το γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μάριν, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης της ομάδας, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, που μπορεί να ανακατέψει μια άμυνα με μόνο μία ενέργεια.

Το πιο στενάχωρο, όμως, από όλα είναι πως ο μεγαλύτερος παίκτης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων, με τις περισσότερες παραστάσεις και εμπειρίες, αυτός που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, να είναι αυτός που κάνει την διαφορά και δεν έχει έστω την παραμικρή στήριξη από πολλούς συμπαίκτες του.

Φυσικά, ο λόγος για τον Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος στα 36 του χρόνια είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής συνολικά στον Ολυμπιακό, αναλογικά με τις δουλειές που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αργεντινός παικτάρας είναι ο καταλύτης στην μεσαία γραμμή των Πειραιωτών στο ξεκίνημα της χρονιάς και δείχνει συνεχώς ψήγματα της κλάσης του, ακόμα και με μια απλή μπαλιά.

Ο Καμπιάσο, όπως έκανε και χθες στο "ΑΕΛ FC Arena", ήταν όλο το κέντρο του Ολυμπιακού. Είχε εξαιρετικές μεταβιβάσεις, έψαχνε συνεχώς με σωστές κάθετες, είτε ψηλές είτε χαμηλές τους Ιντέγε και Καρντόσο και ήταν ο μοναδικός παίκτης που μαζί με τον Μιλιβόγιεβιτς μπορούσαν να μεταφέρουν σωστά την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.

Είναι πράγματι άξιο θαυμασμού το πόσο απλός και ουσιώδης είναι στο παιχνίδι του ο 36χρονος, του οποίου η απουσία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής όταν βγαίνει εκτός 11άδας. Κάτι που συνέβη και χθες απέναντι στην ΑΕΛ. Όταν έγινε αλλαγή χάθηκε όλη η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και με τον Φορτούνη σε άσχημη κατάσταση και τον Μάριν εκτός, δεν υπήρχε κανείς να σουλουπώσει την ανάπτυξη της ομάδας.

Κρίμα για αυτόν τον παίκτη που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας κερδίσει σχεδόν τα πάντα και δεν έχει την στήριξη που θα ήθελε από τους συμπαίκτες του, τουλάχιστον για την ώρα. Γιατί, αν ο Μπέντο φτιάξει τα κακώς κείμενα, τότε και ο Καμπιάσο θα απελευθερωθεί -εξοικονομώντας παράλληλα δυνάμεις- και θα βοηθηθεί από τους ποιοτικούς συμπαίκτες του και φυσικά θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο.