Τρία - μηδέν έγραψε το τελικό σκορ στο ταμπλό αλλά τόσο θα έπρεπε να είναι το σκορ στο πρώτο 45λεπτο...

Συμπέρασμα: το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, που περίμεναν όλοι σαν μια αναμέτρηση χωρίς ανάσα και ένα δύσκολο ματς νεύρων και για τους δύο αντιπάλους, εξελίχθηκε γρήγορα και άνετα για τον Ολυμπιακό σε παιχνιδάκι! Η ΑΕΚ, που από πλευράς τακτικής αλλά και στρατηγικής ήταν σκέτη τραγωδία, που κατέβηκε με μεσοεπιθετικό για σέντερ φορ (Μπακασέτας) και με στόπερ για κόφτη (πραγματικά λυπόσουν τον Λαμπρόπουλο) και που... εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά το 3-0, αφού μέχρι το 83' δεν είχε ευκαιρία, ουσιαστικά «ανέστησε» Ολυμπιακό και Φορτούνη.

Η αλήθεια είναι πως ο διεθνής Ελληνας μέσος θύμισε τον περσινό «Super Φορτούνη» και μπορεί να χαμογελάει πως του γύρισε και η τύχη, με την κόντρα-γκολ που έβαλε. Για πρώτη φορά όμως στη φετινή σεζόν και οι «ερυθρόλευκοι» του Μπέντο θύμισαν -από πλευράς διάταξης, συστήματος, στυλ, πάθους, πρέσινγκ- την περσινή ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Με τον Φορτούνη αφιονισμένο, τον Μάρτινς αεικίνητο και τον Ιντέγε πραγματικό άτι να διαλύουν τον άξονα της ΑΕΚ.

Παρότι ο Ολυμπιακός είχε ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτη, εμφανίστηκε πιο γρήγορος, πιο κινητικός, πιο εκρηκτικός κι απρόβλεπτος από την ΑΕΚ, που έδειξε πιο κουρασμένη αλλά και... διαταραγμένη. Εικόνες όπως του Μάνταλου να διαμαρτύρεται για το παραμικρό στον Σιδηρόπουλο, του Πατίτο (όπως και με τον Ηρακλή) απείθαρχου τακτικά να κάνει ό,τι γουστάρει και να ρίχνει ή να ανταποδίδει χαστουκάκια με τον Φιγκέιρας (του χάρισε ο διαιτητής την αποβολή) και τον Λαμπρόπουλο εν ώρα αγώνα (στο ημίχρονο) να πλησιάζει με απόγνωση στον πάγκο για να ρωτήσει τον Κετσπάγια τι να κάνει και ποιον να φυλάξει ΕΞΗΓΟΥΝ πλήρως το 3-0.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα ούτε να την κυκλοφορήσει ούτε καν να κάνει τα αυτονόητα στο συνδυαστικό κομμάτι. Δεν μπορούσε όμως ούτε να κόψει και να παίξει καλή άμυνα. Ηταν το πρώτο σοβαρό - αξιόπιστο κρας τεστ αυτό για το πολυδιαφημισμένο κεντρικό δίδυμο των Τσιγκρίνσκι - Λέσκοτ και γενικότερα την οπισθοφυλακή της και πήραν επιεικώς βαθμό κάτω από τη βάση! Γιατί μέχρι τώρα η ΑΕΚ δεν είχε δοκιμαστεί σε ματς που θα δεχόταν πίεση και θα έπρεπε να αμυνθεί.

Από την άλλη, για να αναδείξεις τα προβλήματα του Ολυμπιακού, πρέπει να τον πιέσεις και να τον απειλήσεις, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν οι «κιτρινόμαυροι» αφού έβγαιναν συνέχεια σε δεύτερο χρόνο.

ΥΓ.: Αυτό που συνέβη με τους Σιμόες - Λαμπρόπουλο χθες βράδυ αναδεικνύει τα σοβαρά λάθη που έγιναν στον καλοκαιρινό μεταγραφικό προγραμματισμό της ΑΕΚ. Η ομάδα έμεινε χωρίς ισάξιο μπακ απ των Γιόχανσον - Σιμόες γιατί δεν περίσσευε μπάτζετ. Και η καθήλωση του Πορτογάλου στον πάγκο δεν ήταν τεχνική επιλογή αλλά αναγκαστική λόγω του προβλήματος που συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί.

εφημερίδα "Goal"