Η UEFAφαίνεται πως συνεχίζει να λειτουργεί με γνώμονα μονάχα το δικό της συμφέρον αγνοώντας τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι αποφάσεις της στα εθνικά πρωταθλήματα.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «DailyMail», οι άνθρωποι της Συνομοσπονδίας συζητούν την μεταφορά της διεξαγωγής των αγώνων του ChampionsLeagueγια το απόγευμα του Σαββάτου με στόχο να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα τηλεοπτικά έσοδα της διοργάνωσης!

Φυσικά, μια τέτοια απόφαση θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στα πρωταθλήματα των χωρών, οι εκπρόσωποι των οποίων φοβούνται πως η διοργάνωση τείνει να εξελιχθεί σε κλειστή ανεξάρτητη λίγκα με βάση την κατεύθυνση που φαίνεται να παίρνει.

Το θέμα συζήτησης για την διεξαγωγή αγώνων τα Σάββατα αφορά την τριετία 2021-24, ενώ θυμίζουμε πως ήδη έχουν ανακοινωθεί αλλαγές στο σύστημα πρόκρισης για την περίοδο 2018-21, που ευνοούν τα ισχυρά πρωταθλήματα.

Η αδιαφορία που επιδεικνύει η UEFAγια τα εθνικά πρωταθλήματα και δη τα λιγότερο ισχυρά στο βωμό του κέρδους ανησυχεί τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Σκωτίας, Νιλ Ντονκάστερ να δηλώνει το εξής στο πλαίσιο του συνεδρίου «Leaders2016»: «Η απειλή είναι πραγματική και σημαντική. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την τριετία 2018-2021, όμως ο δρόμος που έχει χαράξει η UEFA είναι πολύ επικίνδυνος».

Επίσης, μέλος της της Πρέμιερ Λιγκ φέρεται να τόνισε: «υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν» εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον των εθνικών πρωταθλημάτων.