Facebook Pixel Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πλέον υπό κατοχή
| 2016-10-26 15:36:00

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πλέον υπό κατοχή

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πλέον υπό κατοχή

Ο ΧΡΟΝΟΣ έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Οπως τότε, όταν φεύγανε οι Απόλλων από το ακρωτήριο Κανάβεραλ για το διάστημα. Στην προκειμένη περίπτωση, μέχρι να αναλάβει η Επιτροπή Εξομάλυνσης. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης 

Αυτή που θα βάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο στον γύψο μέχρι του χρόνου τον Μάιο. Ετσι πάει. Οπως ο Παπαδόπουλος με τον Παττακό κατεβάσανε τα τανκς, κλείσανε τη Βουλή και στείλανε τους πολιτικούς στη φυλακή για να σώσουνε την Ελλάδα, αυτό ακριβώς κάνουνε τώρα ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Κατεβάζουνε τα τανκς μέσω του Κωστάκη Κουτσοκούμνη για να σώσουνε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οπως η Χούντα είχε καταργήσει τις εκλογές, έτσι και οι διεθνείς ομοσπονδίες ματαιώσανε τις εκλογές που ήτανε να γίνουνε σήμερα. Μπορεί να μη στείλανε στην εξορία τους παράγοντες στην ΕΠΟ, όπως είχε κάνει η Χούντα με τους πολιτικούς, τους στείλανε όμως σπίτια τους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο από τούδε και στο εξής θα είναι υπό κατοχή. Οι τοποτηρητές των Ευρωπαίων θα κάνουνε κουμάντο. Ελληνες θα είναι, αλλά θα εκτελούν τις εντολές των ξένων. Οπως επί Κατοχής οι Ελληνες πρωθυπουργοί σαν τον Ράλλη και τον Τσολάκογλου. Ετσι και τώρα δωτός πρόεδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι ο Πέτρος Μαυροειδής. Και ιδού ο σουρεαλισμός.

Ο δήθεν αριστερός Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής να πανηγυρίζει από του βήματος του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η είσοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου στον γύψο αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ο ακάματος υπουργός, βέβαια, ξέρει τι κάνει. Βρήκε την άκρη με τους Ευρωπαίους και τη δουλειά του την έκανε. Εβαλε χέρι στην αποκαλούμενη Επιτροπή Εξομάλυνσης. Ο στόχος του να γίνει Γκιρτζίκης στη θέση του Γκιρτζίκη, είναι σε καλό δρόμο. Οπως λέει, άλλωστε, η γνωστή παροιμία της Βενεζουέλας «η πουτ@ν@ θέλει να κρυφτεί και δεν την αφήνει η χαρά της». Εξ ου κι οι χαρές και τα πανηγύρια. Με τον Περάκη να τρώει στο φώτο φίνις τον Φιλιππούση και να είναι εκτός απροόπτου στην Επιτροπή.

Ο οποίος Παναγιώτης Περάκης, άνθρωπος του Κοντονή, προέρχεται όχι από το βαθύ, αλλά από το γρήγορο ΠΑΣΟΚ. Από αυτούς δηλαδή που την ανθιστήκανε τη δουλειά και την κάνανε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανοιχτή γραμμή λοιπόν και σε άριστη συνεργασία με τον ακάματο υπουργό θα είναι η αποκαλούμενη Επιτροπή Εξομάλυνσης. Αυτομάτως, λοιπόν, δημιουργείται ένα θέμα: Ποιος θα είναι υπεύθυνος από τούδε και στο εξής για ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Μέχρι προσφάτως φταίγανε ο Γκιρτζίκης και οι λοιπές γκρανκάσες. Φεύγοντας ο Γκιρτζίκης άρχισε να φταίει ο Βασάρας. Με το που φεύγει ο Βασάρας, φταίει το «σύστημα» γενικά κι αφηρημένα. Που είναι σαν τη Λερναία Υδρα: Ενα κεφάλι του κόβεις, δύο φυτρώνουνε. Από τούδε και στο εξής, λοιπόν, ποιος θα φταίει; Κάποιος πρέπει να φταίει.

Οταν έχασε ο Ολυμπιακός στη Λάρισα, δεν έφταιγε ο Μπέντο που τα είχε κάνει ρωσική σαλάτα. Εφταιγε ο διαιτητής που σφύριζε συνέχεια κι έκοβε τον ρυθμό. Εχασε την Κυριακή ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ο Τζάλμα Κάμπος, που ακόμα κι αν βάλουνε τα δοκάρια στα σημαιάκια του κόρνερ, πάλι άουτ θα σουτάρει, δεν έφταιγε. Φταίγανε ο διαιτητής και ο λάινσμαν. Από βδομάδα, λοιπόν, που το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι στον γύψο και η ΕΠΟ υπό κατοχή, ποιος θα φταίει; Ο Κουτσοκούμνης με το «μωράκι» που έφτιαξε την προσωρινή διοίκηση; Ο Θόδωρος ο Θεοδωρίδης (φωτό) που τη μαγείρεψε; Οι της Επιτροπής που αφήσανε τις δουλειές τους για να χωθούν στον υπόνομο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Ο Κοντονής που έβαλε την ουρά του; Ο Τζιάνι Ινφαντίνο; Κάποιος πρέπει να φταίει. Αυτά.

Ο καθαείς ξηγιέται όπως νομίζει ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά του

ΕΔΩ είσαστε κι εδώ είμαστε, δύο είναι που θα φάνε τη λέζα: Ο Θεοδωρίδης και ο Κοντονής. Η πίεση στον Θεοδωρίδη, άλλωστε, άρχισε από την περασμένη βδομάδα. Με αφορμή τη διαιτησία στο Στάνταρ Λιέγης-Παναθηναϊκός. Κι όχι μόνο από τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού. Με συντονιστή τον Παναγόπουλο, η σχετική ντιρεκτίβα δόθηκε προς κάθε κατεύθυνση. Οπως επίσης ζητήθηκε και η βοήθεια από τους Συμμάχους. Ο ΠΑΟΚ την έδωσε. Στην ΑΕΚ δεν μασήσανε και δεν τη δώσανε. Πόλεμο έχουνε. Ο καθαείς ξηγιέται όπως νομίζει ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά του. Τα λέγαμε και τις προάλλες.

Τη μία πάει ο Αλαφούζος και χτυπάει την πόρτα του γραφείου του Θεοδωρίδη στη Νιόν, την άλλη τον στήνει στα έξι μέτρα. Τίποτα το περίεργο. Αυτό που είναι συζητήσιμο είναι ο τρόπος. Αν είσαι μάγκας και νταής σαν Παναθηναϊκός, αν είσαι μεγάλη ομάδα βγάλε ανακοίνωση: Οτι «ο Θεοδωρίδης είναι εχθρός του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οτι χρησιμοποιεί τη θέση του στην ΟΥΕΦΑ για να εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό και να κάνει κακό στον Παναθηναϊκό». Αυτή πράγματι θα ήτανε μαγκιά. Θα ήτανε αντρίκια εξήγηση. Θέλει όμως άντερα να το κάνεις. Το να βάζεις τους δημοσιογράφους και να βγαίνουνε δέκα δημοσιεύματα το ένα μετά το άλλο καρμπόν, είναι το εύκολο. Και χάνει και την αξία του. 

Με καθηγητές και χαρτογιακάδες δεν καθαρίζεις το ποδόσφαιρο

Σότο ήτανε τελικά η περίπτωση του καθηγητή Μαυροειδή για πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Και ο Κουτσοκούμνης ψάχνει να βρει άλλον καθηγητή. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Οι χαρτογιακάδες να αναλάβουν για να καθαρίσουνε την μπουγάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Πού να φτουρίσουνε αυτοί και τι να πρωτοκάνουνε; Λες και χαθήκανε οι ξύπνιοι και οι μανιτζέβελοι. Οι ανοιχτομάτηδες που έχουνε μάθει την μπάλα στο πεζοδρόμιο. Κι όχι στα γραφεία. Αν ψάχνεις για κουμάντο σε οίκο ανοχής, πού θα απευθυνθείς; Σε καμιά απόφοιτη της σχολής Καλογραιών ή στην Ακομινάτου για τσατσά με πείρα και ειδίκευση; Αν θέλεις νταραβεριτζή σε χαρτοπαικτική λέσχη, θα ζητήσεις πτυχίο από το Χάρβαρντ; Κάπως έτσι είναι και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτοί, λοιπόν, που θα πάρουνε την κατάσταση στα χέρια τους πρέπει να είναι κωλοπετσωμένοι.

Να είναι ξύπνιοι και πονηροί. Κανονικά ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ όφειλαν να ζητήσουν από τον κ. Αλαφούζο τις κασέτες με τις εκπομπές της «Δίκης» στον ΣΚΑΪ. Για να γίνει έστω κι εκ του μακρόθεν το σχετικό κάστινγκ. Να διαλέξουν με τη βοήθεια του Θόδωρου Θεοδωρίδη τους καλύτερους. Τους άριστους εκ των άριστων. Εμπειρους, μπαρουτοκαπνισμένους και άφθαρτους. Στη διαιτησία ο Σωτήρης Βοργιάς και ο Βαγγέλης Δουκάκος. Ποιο ισπανικό μοντέλο και τρίχες κατσαρές; Και σε περίπτωση διαφωνίας, θα το στρίβανε. Στο νομικό τμήμα σχετικά με την εναρμόνιση των Κανονισμών η Ειρήνη Μαρούπα με βοηθό τον Ηλία Μαλάτο. Η ζημιά για την τηλεόραση θα είναι ανυπολόγιστη, αλλά το κέρδος για το ποδόσφαιρο τεράστιο. Ιδιαίτερα σημαντική θα μπορούσε να είναι η συμβολή του Τάσου Ερμείδη, ενώ η μεταγραφή του Στράτου Μολυβά (φωτό) από τον στίβο θα συγκλόνιζε το πανελλήνιο. Ακόμα μεγαλύτερο θα ήταν το μπαμ και από τη μεταγραφή του Μπέιλ στη Ρεάλ. 

Πηγή: εφημερίδα "Goal"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags